klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Starkt av PG

Publicerad 2020-01-31 23:48:23 i

 
Det måste ha varit bra jobbigt för Per Gessle att sjunga it must have been live, på Maries minneskonsert. Men jag tycker nog att han gjorde det bra. 
Jag är bara så glad, över att ha haft nåden, både per och Maries musik i mitt liv. För deras musik har gjort att mitt egna liv har blivit lite bättre att leva. 
Ursäkta för min stavning, men är inte ge, i nytt e inte jektv helt nykter un7 ikväll. 

En kväll för Marie...

Publicerad 2020-01-31 23:31:51 i

 
Det är en liten suddig bild, men jag är fan i mig inte helt nykter ikväll.
Men jag ger fan in i det och lever vidare. Jag kollar ikväll på reprisen av En Kväll För Marie Fredriksson. Och vilken kväll det var. 

Bilbränder i Gävle....

Publicerad 2020-01-26 17:11:50 i

Det är ju sanslöst att det har brunnit över 30 bilar i Gävle på sista tiden, och det som gör mig så förvirrad, det är att det är fan ingen som bryr sig om detta. Tänk igenom detta, DET ÄR 30 BILAR SOM HAR brunnit, och hur sjukt är inte det. Och polisen står bada och velar och funderar på hur detta kan ske? Hur vore det om polisen skulle sätta hårt mot hårt och ta tag i detta på allvar så att det slutar. 

De var bra live...

Publicerad 2020-01-25 23:21:21 i

 
Jag kände för att förlänga kvällen med att se en Roxette konsert på dvd. Och denna är ju den legendariska konserten från Zürich och år 1991. Och det är joyridr turnén som jag talar om. 
Tänkte på en sak som Gessle nämnde under minneskonserten tidigare ikväll, och det är att Roxette alltid har varit grymt bra live, för det måste jag nog säga. 

Minneskonsert för Marie Fredriksson...

Publicerad 2020-01-25 21:15:59 i

 
Jag trodde faktiskt inte att jag skulle få uppleva att se en minneskonsert till minne av Marie Fredriksson på tv, men det är det jag gör nu. Och jag reagerar starkt av att se detta, men hennes röst har påverkat mig bra mycket genom åren. 

På jobb talar man svenska...

Publicerad 2020-01-24 19:32:51 i

Jag kanske är hård när jag går hårt åt dessa somaliska kvinnor som jag mötte på min utbildning och som pratade enormt dålig svenska. Men jag står för vad jag säger, att i Sverige och inom vården så är det sjukt viktigt att man som invandrare kan prata bra svenska. Och kan man inte det så tycker jag att man inte ska bli anställd. 

Ännu en värdelös utbildning via Ams...

Publicerad 2020-01-24 19:23:07 i

Idag så har jag påbörjat den första dagen på ännu en hekt värdelös utbildning som jag är tvingad att gå tack vare Ams och soc. Och det handlar om en tre månaders utbildning mot att bli personlig assistent. Och det första som jag tänkte, var att, behöver man verkligen utbilda sig i tre månader för att bli personlig assistent? Nej jag skulle inte tro det. För om man frågar mig så tycker jag att det är bättre att man går bredvid någon som jobbar på riktigt som personlig assistent. Jag tycker att man lär sig jobbet mycket bättre så. Men i Sverige då har det ju gått inflation på att man ska gå i skolbänken innan man får ett jobb.
 
Tänkte också på det klientel som satt i min klass, för det var verkligen en samling idioter. Ta bara den unga kille som jag mötte innan och som hade hoppat av barn och fritid på gymnasiet för "att det var för mycket plugg". Hur fan kan man hoppa av en sån bra utbildning. Jag tycker synd om hans föräldrar. De måste ju slita sitt hår.
Sen så fanns det några invandrare kvinnor från Syrien som satt och babblade på sitt språk under hela denna första dag. Och när läraren sa till att de skulle vara tysta så fortsatte de bara att mala på med sin arabiska. Och vilken dålig svenska sen, hur fan ska dessa kvinnor kunna jobba som personlig assistent och där det är ytterst viktigt med bra och tydlig svenska. Men det är väl så idag, att inom offentlig sektor så anställer vi vem som helst. Hade jag varit lärare idag så hade jag sparkat ut dessa invandrare kvinnor på en gång och sagt åt dem att komma tillbaka när de lärt sig svenska. 
 
Dock så tror jag att jag kan kanske hoppa över denna helt värdelösa utbildning, för när jag såg de ämnen som vi skulle läsa, så har jag ju redan läst dessa förut. Så jag kan nog gå direkt på praktiken. 

hur samhället ser ut idag och mitt liv...

Publicerad 2020-01-21 22:38:02 i

 
Jag har sån lust att skriva ikväll, för det är så att jag har så mycket jag har i mitt huvud som jag bara måste få ur mig, och gör jag inte detta så känns det som att jag håller på att spricka ibland av allt jag har i huvudet. Och när jag tänker på detta, så känns det lite som att jag har någon sorts diagnos, för det kan inte vara normalt med allt som jag går och dras med i mitt huvud, men jag tror inte på diagnoser och det ökande diagnostiserandet som sker idag. Jag tror mer på att det är så här det är för mig, att jag går omkring och tänker på mycket. Och så har det ju varit för mig, men det är därför som det är bra att jag kan skriva av mig, och denna blogg och detta skrivande har ju kommit att vara rätt så betydelsefullt för mig. Och jag måste säga att det känns faktiskt som att jag mår lite bättre, efter att jag har fått skriva av mig en stund. Så jag kommer nog att fortsätta med detta bloggande ett bra tag till, iallafall så länge som jag tycker att det är kul och att jag känner att jag får ut något av det, och än så länge så tycker jag att det är kul att skriva på denna blogg. 
 

Jag vet inte om denna blogg har några läsare, men det är inte därför som jag skriver här, utan jag skriver mer för mig själv och för att jag själv ska må bra. Om det finns någon som läser der dravel som jag skriver här, så är ju jag bara glad. Men om det finns någon som läser detta, så är det helt ok för mig om ni slänger iväg en liten skön kommentar ibland. 
 
Varför jag skriver ikväll, denna rätt så trista tisdagkväll i januari månad år 2020, det är för att jag har så många tankar om mitt liv, och jag vet inte varför allt som jag tar mig för går åt helvete, men det är så det känns. Jag är snart 40 år och har levet i många år, och i dessa år så ska man ju ha kommit en bit på väg, och då tänker jag på att man kanske ska ha skaffat sig barn, man har ett bra jobb och en fru som älskar en, men inget av detta har jag, och jag har bestämt mig för att jag ska inte bry mig om detta, men något inne i mig säger att jag vill ha detta och att jag sörjer att jag inte har lyckats att uppnå detta. Men nu är det som det är med mitt liv, och jag får vara glad för hur jag har det, och jag får vara glad för att jag har hälsan i bra vigör, jag har en lägenhet som jag trivs i och att jag trots allt har det rätt så bra. För det är ju så, att nu är jag ensam och det är ganska så bra emellanåt. FÖr jag kan bestämma själv över mitt liv, jag har ingen som bestämmer hur jag ska sköta mitt liv, ingen som bestämmer om jag ska göra det och det i mitt liv. Men framförallt så är det enbart jag som drabbas, om det går åt helvete i mitt liv, och det är just detta som jag tycker är bra skönt. 
Jag har själv sett, när jag har varit på soc här i falun, och har sett hur barn till föräldrar som måste söka soc mår. Och de mår inte bra, och är det något som jag vet, så är det att jag ALDRIG kommer att försätta mina barn, om jag nu kommer att få några, att jag utsätter dem för att jag måste söka socialbidrag. För jag tycker att det är nog det jobbigaste man kan utsätta sina barn för, att man måste sjunka så lågt att man måste söka soc. Men nu är mitt liv så här, och jag tänker göra det bästa av situationen och försöka att ta mig så sakteliga framåt i mitt liv. För hur det än är, så tror jag alltid på en bättre framtid för mig och de som jag håller kära.
 
Jag måste bara skriva lite om de hemska bombattentat och de skjutningar som sker just nu runt om i sverige, och jag tycker att det är HELT SJUKT att detta får ske. Dock så är det ingen som vet varför dessa kriminella handlingar sker, och det finns olika konspirationsteorier om varför, men jag tänker inte gå in på vilka de är. Utan jag vill mer skriva om vad jag tycker att man från svenska myndigheter borde göra. För det första så tycker jag att man borde ge den svenska polisen alla dess verktyg och möjligheter till att kunna jobba professionellt med detta. För vi måste börja ta dessa attentat på allvar, och agera utefter detta. Sen så tycker jag att man borde se till att få ut fler patrullerande poiliser på gatorna, och jag tycker detta för att jag tror att de gjorde ett bra jobb förr i tiden med att förebygga jobb genom att jobba så här. Och sen är det ju så, att har man rest lite som jag har gjort, så ser man bra mycket fler patrullerande poliser på gatorna i andra länder mot hur det är i sverige. Och jag tycker att detta är enbart bra och det känns tryggt att se poliser som är ute och patrullerar gatorna. 
Och för det tredje, så tycker jag att man måste se till att straffen skärps i detta land, så att om en brottsling döms, så åker han dit rejät och att han eller hon för den delen, inte är ute igen om ett halvår. Utan döms man till livstid i detta land, då ska man fan i mig sitta i en livstid också, och gärna tills man dör. Som det är idag, att man kan dömas till 10 år för ett mord, det är ju enbart löjligt. Nej jag tycker ibland att det ska vara som i usa, där man kan dömas till 50 års fängelse för det enklaste brott. Det ska ju kännas om man begår ett brott, och det är ju till slut så, att begå inga brott, så slipper du sitta i fängelse, det behöver ju inte vara svårare än så. 
 
Jo jag kom på en sista sak som jag bara måste skriva om, och det handlar om det ökande genustramset som finns i sverige. Och det jag tänker på, det är att det finns personal inom den svenska förskolan, där det finns personal som tycker att killar inte ska få leka med killleksaker som bilar eller liknande leksaker, och att unga tjejer inte ska få leka med dockor. Och när jag hör detta, så får jag fan i mig spader. Jag tycker att barn ska vara barn, så länge de bara kan det, och de ska få leka med vad de vill. Och är det så att en kille i unga år vill leka med dockor, så är det väl helt ok, men jag tycker inte att man som personal ska gå in där och styra han eller hon, utan det ska ske naturligt. Nej lägg ner allt genusttrams genast och låt barn vara barn. 
 

Morden i Malexander...

Publicerad 2020-01-21 20:07:34 i

 
Ikväll till middagen så kollade jag på dokumentären Vägen till Malexander. Och den handlar om de hemska polismord som skedde just i den lilla orten. Och det är så tragiskt att se denna dokumentär, för det känns som att dessa hemska mord hade kunnat undvikits om samhället hade gjort vad de skulle. Och jag tänker först och främst på att man ska inte tillåta grovt kriminella nazister att medverka i en teaterpjäs. För det står klart och tydligt att de höll på att bygga upp sim liga under det att de medverkade i denna pjäs. För det sjuka är att dessa grovt kriminella varelser kunde få permissioner under det att pjäsen höll på att byggas upp och sen medans pjäsen spelades runt om i Sverige, så tillät kriminalvården att dessa kriminella idioter kunde få permission, för att kunna medverka i denna pjäs. Och detta är nog något som bara kan hända i Sverige. För hur fan kan man tillåta, att grovt kriminella brottslingar kan få permissioner för att medverka i en pjäs? Jag tycker det är sjukt. 

Tålamod...

Publicerad 2020-01-21 19:27:26 i

Jag pratade men en nära anhörig tidigare idag, och jag berättade en del om hur min vardag ser ut just nu, och den är väl inte så kul och rolig just nu. För jag är ju fortfarande arbetslös efter min examen som jag tog från den utbildning från yh programmet mot skötare inom psykiatrin, och det känns ju mer och mer som att det har kommit att bli en helt värdelös utbildning för mig, för jag har ju som sagt inget jobb just nu. Och det är ju rent jävla skit snack av de lärare som jag hade på den utbildningen, att nio av tio som tar examen därifrån får jobb. Och så är det ju inte alls. Utan de från min före detta klass som har jobb inom psykiatrin, det är de som dels har körkort och några års erfarenhet från psykiatrin. Och därför tycket jag att det är lite att lura folk, att gå denna utbildning om man inte uppfyller dessa krav. Så därför står jag fast vid min åsikt om att ska kan komma in på denna utbildning i framtiden, så SKA man ha körkort och minst 5 års yrkeserfarenhet. Det är ju bara att ljuga att man får jobb utan dessa två meriter. 

vad vi håller på med så mycket trams!!!!

Publicerad 2020-01-18 20:52:42 i

Som alltid så har jag haft en  bra skön lördag och kväll, det blev dock inget bad ikväll, för jag kände inte för att ta mig ett bad, men jag tror att de kanske blir av imorgon. Det känns dock som att denna tradition börjar bli tröttsam, så jag vet inte om det blir så många bad framöver. Dock så tror jag att det kan bli en och annan bastu på det nya gym som jag har bevistat genom arbetsförmedlingen här i Falun de sista två veckorna. För det är inget som är så skönt, som att ta sig en bastu efter att man har tränat hårt. 
 
Dock har det regnat bra mycket och varit så där sjukt trist höstväder, fast det är vinter egentligen i Falun. Men det är väl så här vi kommer att ha det framöver, att vintern blir kortare och kortare och att våren kommer tidigare. Men jag tänker inte gräva ner mig och ta åt mig av alla miljötalibaner som jag kallar dem. Jag tar inte åt mig av de larm om att miljön är på väg åt helvete. För vad ska vi enkla människor som lever vår vardag och försöker att göra det bästa av situationen och våra liv. Jag tycker att de är bättre att man lever i nuet och försöker att göra det bästa man kan av livet. Det går ju inte att gå omkring och tänka på att jorden ska gå under imorgon, för gör man det så blir man ju tokig, och det tänker jag fan inte bli.
 

Jag satt i min tvsoffa igår och tittade på skidtävlingarna från världscupen, och jag måste säga, att trots att jag är en stor fan av dessa tävlingar, så har jag svårt att få upp mitt intressse för denna sport numera. För det är ju bara Johaug shoq all overr. Och folk får säga vad de vill, men för mig så är det något konstigt över henne och att hon kav vara så sjukt överlägsen. Jag tror att hon är dopad, för det går inte att vara så pass överlägsen som hon är. Folk får tro va de vill, men jag står vid min åsikt. 
 
I veckan så har jag också kunnat läsa att det har varit en omröstning någonstans i sverige, jag kommer inte ihåg vart, att man ska förbjuda användandet av slöja på arbetstid. Fast jag kan tycka att det borde kanske vara ett totalförbud mot detta klädesplagg i sverige. För varför ska man tillåta, på kvinnor ett klädesplagg som förtrycker kvinnor? Det har jag bra svårt att förstå. Och sen vill jag fan inte att sverige ska bli något av en muslimsk delstat, vilket jag tycker att det börjar bli. 

En samling veklingar...

Publicerad 2020-01-18 01:36:49 i

Jag satt och kollade på EM i handboll ikväll, och vi mötte Portugal och det blev en av de största förluster som vi har upplevt inom svensk handboll. Och det känns lite dom att vi har underskattat Portugal rätt mycket som lag, för jag tror nog att det var många i det svenska lagetsom trodde att detta skulle bli en enkel seger, men det var precis tvärtom Portugal spöade skiten ur oss och med all rätt. Jag tycker att Portugal va det bättre laget och jag tycker att det finns en hel del att tänka över inom svensk handboll, för så dåliga sol vi är nu, så dåliga är vi inte. 

Jag skiter väl i miljön...

Publicerad 2020-01-15 19:42:57 i

Jag hade en liten diskussion idag med en vän på messenger om detta med miljön, och att det är så hemskt det som händer med klimatet. Och min vän var så förskräckt att det går så snabbt utför med klimatet och hon frågade mig om jag var lika orolig. Men jag kunde bara säga att Nej jag kunde fan inte bry mig mindre om klimatet och det ENORMA tjaffs och hysteri som är i media om detta. För jag är så sjukt trött på den alltmer uppskruvade ton som är i media, och att vi människor måste ändra våran livsstil för att klimatet ska bli bättre, men jag känner bara sånt ointresse för detta, och ja jag kanske är egoistisk när jag säger då här, men jag har så mycket annat att bry mig om för tillfället så det finns inte så mycket tid över att ägna klimatet någon mer tanke i mitt liv. Jag har nog med mitt, och jag har det nog jävligt som det är, att kunna överleva som arbetslös och att leva på soc, och det är ju lite av ett halvtidsjobb att hålla på med alla papper som ska in till diverse myndigheter nu när man är utan jobb. Och för att jag ska må bra, så måste jag fokusera på det som får mig att må bra för tillfället, och därför så tänker jag fan inte deppa över klimatet, det överlämnar jag till idioter som Greta Thunberg.
 

Läser Utvandrarna och har det skönt...

Publicerad 2020-01-10 19:21:36 i

 
Jag har snart läst klart den andra boken Utvandrarna i serien om Karl-Oscar och om hans fru Kristina. Och detta är andra gången som jag läser dessa blocket, och jag måste nog säga att det är en ren njutning att läsa denna fantastiska litteratur. Och mycket är det för det härliga och välskrivna språk som författaren Vilhelm Moberg har ägnat sig åt i böckerna om dessa utvandrare och hur de framlever sina liv i det nya landet amerika. 
Sen är det en annan sak som jag slås av när jag läser dessa böcker, och det är hur hårt dessa utvandrare fick slita för att kunna klara sin framlevnad, och det är nästan så man tycker att det är hemskt att läsa om de sönder curlade barn som finns i dagens Sverige. Det är nästan så man skäms när man själv läser om barn och ungdomar som knappt orkar gå 500 meter till skolan, det är ju fan sorgligt ta mig fan. Det är tur att jag själv är uppvuxen i en tid då man fick jobba och göra rätt för sig ock veta att vara rädd om de ägodelar man själv har. Jag är faktiskt väldigt glad att jag har vuxit upp i en tid, då det inte fanns något internet, och genom detta så har jag lärt mig att kunna ha tråkigt för att sen uppskatta de stunder som kommer av lycka. Jag tycker faktiskt lite att dagens barn och ungdomar är på tok för överstimulerade tack vatf sina skärmar. 

Varför gör svt en dokumentär om Clark Olofsson?

Publicerad 2020-01-06 20:03:27 i

 
Ibland blir jag fan inte klok på Sverige och denna idioti som flödar i detta land. För det är nog inget annat land som kan göra en dokumentär där en före detta grovt kriminell person får vika ut sig och prata fritt utan att det ställs några som helst motfrågor om hans leverne tidigare. För detta förekommer knappt alls i denna dokumentär, och vad tycker de brottsoffer som har råkat ut för Olofsson och hans tidigare grova kriminalitet? Jag tror inte alls att de tycker att det är så kul att denna idiot får vika ut sitt patetiska liv i svensk media på detta viset. 

Hasse och Tage

Publicerad 2020-01-05 19:43:13 i

 
Jag har snart sett klart tv serien om arvet efter Hasse och Tage, och det är inte utan att man känner en viss, eller rätt så stor saknad efter det gamla Sverige som fanns när Hasse och Tage hade sin storhetstid. 
För nog var Sverige ett bättre land då, med mindre ojämlikhet mellan könen, knappt någon brottslighet alls att tala om, och en arbetslöshet som var nästan obefintlig. Sen så fungerade ju den svenska skolan något oerhört bra, och man kom ju till och med hit till vårt land, från andra länder för att se varför vår skola fungerade så bra. 
Nej jag känner ett visst mått av vemod, av att vara vuxen i det Sverige av idag, som nästan helt har raserat det folkhem som byggdes upp av våra föräldrar och dess tidigare generationer. Jag tror nog aldrig, att det Sverige som kallades för folkhemmet, aldrig kommer att komma tillbaka. 

En bra lördag...

Publicerad 2020-01-04 21:34:41 i

 
Det är en av de första lördagarna jag upplever på det nya året, och som numera skrivs till år 2020. Det känns alltid lite ovant att skriva ett nytt årtal, men jag tror att jag kommer att vänja mig. 
Dock så tror jag att detta kommer att bli ett bra år, jag har det på känn. Men sen är jag en person som är positivt lagd och jag tror alltid på en bättre framtid. 
Men jag ska årligen också säga att det finns mycket i min samtid som gör mig emellanåt bra orolig för hur framtiden ska bli. 
Och det första som jag tänker på, det är mina egna chanser till att få jobb, för fixar jag inte mitt körnu, så tror jag aldrig att den chansen kommer tillbaka. Och detta gör mig ibland bra nervös och det gör att jag ibland känner oro och stress inför mina kommande körlektioner, men jag tror att det kommer att bli bra. 
Sen är jag bra orolig över de ökande skjutningarna och bomb attentaten som sker i Sverige. Och jag tror att den enda vägen att gå, för att få slut på detta är krafttag från våra myndigheter. Och då menar jag att polisen måste få tillgång till mer effektiva åtgärder och då talar jag om två saker. Dels då vill jag se mer patrullerade poliser på gator och torg, och sen måste straffen bli betydligt hårdare i Sverige än vad de är idag. Det är ju ett skämt när man ser vilka meningslösa straff vi har. Och sen tycker jag, att är det invandrare som begår brott i Sverige, så ska de utvisas omedelbart. Jag tror att detta är några enkla men ändock väldigt bra lösningar till hur vi ska få fart på Sverige igen. 

Snart 40 min in i nya året...

Publicerad 2020-01-01 00:40:21 i

 
Det är snart 40 minuter in på nya året 2020, och jag hoppas att det blir ett bra år. För det kan inte bli annat än bra mot det gamla året. Och jag tror alltid på en bättre framtid. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela