klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

En bra torsdag...

Publicerad 2020-07-30 21:04:56 i

 
Det har varit en helt ok torsdag idag, det måste jag säga. Jag har inte mått direkt dåligt idag och det är jag ju bra glad över. För jag har inte direkt haft det bästa psykiska måender den senaste veckan, och vad det beror på finns det ju många svar på. Men att denna ständiga corona är ett av svaren är väl inte så svårt att förstå, sen att jag är utan jobb, det är väl en av orsakerna. För nu har jag varit utan jobb så länge att jag knappt minns när jag jobbade sist. Och det som gör det lite mer jobbigt, det är att jag har tankar om att jag kanske aldrig kommer att kunna gå tag i ett heltidsjobb någon gång, utan det kommer att sluta med att jag kommer att bli förtidspensionerad, och det vore ju det sista jag ville. För jag VILL JOBBA OCH JAG VILL GÖRA rätt för mig genom att kunna tjäna ihop till mitt eget uppehälle. Det är väl inte så mycket begärt av livet. Nej jag ska se till att ta mitt körkort nu så att jag kan få ett bra jobb. 

Det mesta blir bara sämre...

Publicerad 2020-07-27 08:29:20 i

 
Det känns som att det mesta i vårt samhälle bara blir sämre och sämre, och det senaste jag tycker är helt sjukt det är att den svenska polisen ska börja med att ha sämre öppettider på våra svenska polisstationer, utan de vill att man ska kontakta polisen via webben istället. Men jag tycker helt klart att detta är helt sjukt, och de signaler som detta sönder ut, det är att våra myndigheter börjar att ge upp det svenska samhället och att vår välfärd snart är helt nedmonterad. Det är väl självklart att man spontant ska kunna besöka ett polishus utan att behöva beställa en tid först, men tydligen så ska man göra det mesta på nätet nuförtiden. Men det är inte alla som gillar att använda nätet hela tiden, utan det finns folk som jag, som VILL träffa en verklig person.
Men tyvärr är det marknaden som styr i vårt samhälle idag, och då får vi det samhälle som vi förtjänar. Ett samhälle där endast den starka vinner och den svaga förlorar, och tyvärr så tror jag att denna utveckling gör att vårt samhälle snart blir mycket svårare att leva i. 

En whisky för mycket igår...

Publicerad 2020-07-25 19:46:29 i

Jag tror att det blev en eller två whisky för mycket igår, för jag har varit bra bakis idag, och jag tror nog att jag har legat i sängen större delen av dagen, men det är bara att göra det bästa av situationen. Har läst en bok och bara tagit det lugnt idag, mer har det inte blivit. 
 
Vad är det folk ibland inte förstår? Jag har slutat att göra av mig till en vän som jag har tröttnat på, och jag har bara slutat att ringa och skriva på messenger. Mem hem kan inte sluta skriva och tjata om att "vi ska prata", men jag fattar inte vad det är att prata om. Vi är bara vänner och jag har bara tröttnat på hen, mer är det inte. Ibland tappar man bara lusten för vänner och man går vidare, och vänner kommer och går, så är det bara. 

Svenska folket är så curlade...

Publicerad 2020-07-25 00:21:03 i

 
Jag tycker mer och mer att svenska folket är ett folk som består av en samling idioter, en samling som består av en mix av folk som är så jävla curlade och hbtq och genus hjärntvättade att jag nästan blir sugen på att lämna detta land. 

Varför är sanningen så jobbig?

Publicerad 2020-07-25 00:08:11 i

 
Jag tycker alltid att det är bättre att fara med sanningen än att inte säga vad man tycker. Dock så verkar det som att i dagens Sverige så ska man inte säga vad man tycker, för det finns alltid någon jävla pk idiot som tar illa vid sig. Men jag tycker att det är alltid bättre att säga vad man tycker, istället för att fara med osanningar. 

9 år sen Utöya massakern...

Publicerad 2020-07-23 23:20:40 i

Det är i år nio år sen den hemska massakern på ön Utöya i den norska fjorden, och detta är nog en dag som jag sent kommer att glömma.
Jag har de senaste åren läst och sett de flesta filmer och dokumentärer som finns om denna händelse, och jag blir bara mer och mer äcklad av detta. 
Har nyligen sett om den fantastiska dokumentären 22 juli och som handlar om vad som skedde innan, under och efter massakern, och detta är nog något av det bästa man kan se om Utöya massaker. 

Begränsad invandring...

Publicerad 2020-07-22 21:12:18 i

Jag håller inte alls med många av de höger politiker som får uttala sig i denna bok, för jag måste nog säga att många av de amerikanska politiker som får uttala sig i boken är rätt sjuka i huvudet. 
Dock så tycker jag att man borde ha en begränsad invandring till Sverige, och jag tycker att vi borde ta hit RÄTT folk istället för att ha öppna gränser så att vem som helst nästan kan komma hit och söka asyl. 
Utan jag tycker att vi borde ställa mer krav på de invandrare som kommer hit. För det första så tycker jag att de ska ha klart med försörjning redan innan de kommer hit, och sen SKA de kunna svenska flytande, och sen så ska de ha klart med bostad innan de kan få uppehållstillstånd i vårt land. Och detta är ju inget konstigt, för det ställs ju liknande skyldigheter på oss svenskar om vi ska emigrera till ett annat land, så varför ska det vara annorlunda för de invandrare som kommer hit. 

Martin Gelin - Den amerikanska högern

Publicerad 2020-07-22 20:59:51 i

 
Jag har snart läst klart boken "Den amerikanska högern" av författaren Martin Gelin. Och det var länge sen sol jag läste en mer genomarbetad bok av en författare och journalist. Och jag tror nog att denna bok kommer att sitta kvar i mig bra länge efter att jag har läst klart den. Och jag kan verkligen rekommendera denna bok till de som vill förstå sig på den amerikanska högern och det republikanska partiet i USA. 

Läser en bok...

Publicerad 2020-07-21 21:07:42 i

Jag läser just en mycket intressant bok som heter "Den amerikanska högern" och som är skriven av författaren Martin Gelin. Och denna bok ger en bra och välskriven överblick över den amerikanska högern, och detta är en bra intressant bok att läsa. Dock håller jag inte alls med i om många av de amerikanska politiker säger och tycker i boken, dock finns det guldkorn som dessa rader. De kak jag verkligen hålla med om.
 
 
 
 

En lördag med många tankar i huvudet...

Publicerad 2020-07-18 18:50:57 i

 
Det har varit en skön och lugn lördag sol vanligt för mig, och detta är ju inget konstigt i mitt liv, för det är ju så här jag ofta tillbringar mina lördagar. Och jag klagar inte direkt, för jag uppskattar att ta det lugnt, och det beror väl lite på mitt psykiska mående som är bra upp och ner nuförtiden, mem för det mesta så mår jag bra. Men jag har lärt mig att uppskatta att ta det lugnt, och det är bra för mitt mående har det visat sig. 
Ikväll efter att ha badat en längre stund så ska jag fixa till en godare vegetarisk måltid, och det mycket för att jag kände för lite vegetariskt ikväll. Det har blivit lite väl mycket köttätande den senaste tiden så jag kände för att få till lite balans i mitt ätande. Sen är det ju inte dumt att det är ganska billigt att äta vegetariskt, det är ju aldrig fel. 

Det börjar närma sig...

Publicerad 2020-07-18 00:22:27 i

Jag har snart teoriprov när det kommer tilll körkortet och det känns i magen att det snart är dags. Men jag måste säga att ska det behövs vara så här MYCKET teori plugg för att ta ett jävla körkort??? Nej det tycker jag inte, för det känns som att jag pluggar inför en tentamen på högskolan och då här tycker jag inte att det ska behöva vara. Men det är som med allt annat i detta land, för man behöver ju nästan en högskola examen för att köra buss snart. 

Hemma igen...

Publicerad 2020-07-16 18:14:56 i

 
Jag är hemma igen sen någon dag, och det är alltid lika svårt och tråkigt att lämna mamma i norr. Och det blir bara svårare och svårare att lämna henne, men jag kommer nog att åka upp någon gång i höst. 
Dock har jag en hel del tråkigt att säga om hur SJ sköter sitt företag under denna corona. För när jag skulle åka upp så blev jag tvungen att sitta på en mycket fullsatt buss dom skulle ta mig mellan Gnarp och Sundsvall,och detta pga reparation av rälsen. Och det är sjukt dåligt av SJ att pracka på oss resenärer detta, för det fanns igen som helst distans mellan oss resenärer på bussen, och detta får inte förekomma under denna corona, och det var nästan så att jag var på väg att anmäla SJ, men vad hjälper det att jag gör det.
Sen blev det inte direkt bättre på hemresan, för det var lika illa då, när jag var tvungen att sitta på en fullpackad X2000. Denna gång kunde jag inte hålla tyst, utan jag skällde på resevärden som jag träffade på tåget. Hon sa att det inte var hennes fel, men det skiter jag blankt i, utan jag tar första bästa SJ anställd och ville skälla ut dem för detta. Det får inte gå till så här.
Jag har också bestämt mig för att hålla lite distans till en vän som jag har börjat att tröttna på en hel del. Men hem är ju helt sjuk i sitt jagande efter kärlek, och jag tycker nästan att det har gått till överdrift, och hon talar ju nästan enbart om denna ständiga jakt. Sen är jag bra trött på att hen jämt frågar hur det går med kärlek för mig, men jag har sagt åtskilliga gånger att jag inte just nu behöver någon i mitt liv, jag klarar mig bra själv. Har sagt till hen att jag inte gillar att få frågor om detta men ändå så ställer hen frågor om detta och nu tycker jag att det har gått för långt om detta så nu tänker jag ligga lågt med vår vänskap. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela