klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Åker iväg imorgon norröver...

Publicerad 2020-06-30 20:43:37 i

 
Det ska bli bra skönt att äntligen kunna åka iväg norröver imorgon för att kunna hälsa på min kära gamla mamma, för det har varit olidligt att inte kunna åka och hälsa på henne som jag brukar kunna göra. Men självklart följer jag alla råd som gäller denna corona. 
Men ju äldre jag blir så inser jag hur viktig min mamma är i mitt liv, hon är den stöttepelare som jag vänder mig emot när det är jobbigt i mitt liv, så det är självklart att jag vill allt hennes väl, men det är också bara skönt att kunna åka och hälsa på henne och ge tillbaka lite med den hjälp jag kan ge henne, genom att bara finnas där för henne. Och det finns inget som är mer värt i mitt liv, än att få tillbringa tid med henne på sommaren. 

En händelserik period på sistone..

Publicerad 2020-06-28 18:34:22 i

 
Det där är en bild som jag tog i fredags när jag var ut till Roxnäs udde och badade med en vän, det kom att bli en helt sagolikt bra kväll, där vi nog mer va i vattnet än ca uppe på land. Men det var så skönt i vattnet, så man nästan inte ville gå upp. Det är inte ofta man får vara med om såna kvällar, sen tror jag att svenska sommarkvällar är något som man nog inte kan uppleva någon annanstans än just i Sverige, därför känner jag ingen stress över att resa utomlands, och varför ska man göra det när man kan uppleva sommar och sol i Sverige.  
Jag var också på ett väldigt intressant vernissage med den berömda formgivaren Bea Szenfeld, och hon är väl mest berömd för att hon har gjort den fantastiska nobel klänningen som den före detta kulturministern Alice Bah Kunke hade förut. Men det skulle visa sig att Bea hade gjort mer fantastiskt fina fomfivningar än detta. De var mycket kul att ha fått bevista denna utställning. Och det är ju inte ofta som så här fin kultur kommer till Falun, så får man chansen så ska man ta den. 

Antalet covid smittade stiger nu i Tyskland igen....

Publicerad 2020-06-21 21:41:05 i

 
Det är detta som jag har gått och väntat på, att antalet smittade i covid 16 skulle öka efter att Tyskland har börjat att öppna upp det tyska samhället efter den första vågen av corona, och jag har tänkt länge att det är nog på tok för tidigt med detta och det verkar som att jag får rätt kanske. Vad väntar andra länder som nu börjar öppna upp sina länder? Jag är rädd att en andra våg av corona kan slå mycket hårdare. Men jag hoppas att jag har fel. Det vi dock kan hoppas på i Sverige, det är att vårt samhälle är bättre rustat för en andra våg av corona ni fast jag är bra tveksam till det. Och våra idioter till politiker, de har ju inte direkt visat skärpa under de ha tid. Jag skulle vilja ge hela bunten gravt underkänt. 

Skönt att vara själv på midsommar...

Publicerad 2020-06-19 18:15:19 i

 
Det är faktiskt bra skönt att vara alldeles själv på midsommar, och det som jag tycker är allra bäst, det är att jag slipper umgås med folk som jag inte tycker om och jag slipper för femtielva gången säga till folk att jag är arbetslös. För frågan om vad jag jobbar med kommer ju alltid upp på fester och middagar, och jag är bra less på att säga att jag är arbetslös, jag är fan hellre själv då och får rå om mig själv. 
Jag har det hur bra som helst. Jag började dagen med ett dopp, tidigt imorse och det var hur skönt som helst. Efter det tog jag det lugnt i några timmar innan jag städade lite och sen efter det gick ut på en långpromenad för att sen som avslutning handla lite till kvällens middag, som blir en egengjord köttfärsgryta som består av lite av varje. 
Nu tar jag ett långbad och har det hur skönt som helst. Lyssnar samtidigt på en bootleg med Bruce Springsteen från hans legendariska turné sol medföljde The river skivan. 

Nytt utbrott av corona i Gällivare...

Publicerad 2020-06-18 18:54:14 i

Det har brutit ut ett nytt utbrott av corona i Gällivare i Norrbotten, och detta är nog det största hitintills utbrott av corona i denna landdände, och det är självklart trist att detta nu har hänt. Men när jag läser på lite mer noggrant om varför detta har hänt, så är det den gamla vanliga visan. Det är folk som inte har haft rätt distans till folk, det är folk som slarvat med hygien och framförallt gått till jobbet om man är sjuk. Och detta visar ju att en total lockdown av hela Sverige, hade varit den rätta vägen att gå, från att vi fick rapporter om att corona hade drabbat Sverige. För under denna tid av corona pandemi, då tycker jag att jag ser att svenska folket inte kan ta ansvar, utan det behövs styrning från "högre ort" när det är krisläge i Sverige. Vi behöver någon eller några som pekat med "högra handen och säger åt oss vad vi ska göra. 

Trevlig midsommar önskar jag alla...

Publicerad 2020-06-18 18:28:32 i

 
Det är riktigt skönt att jag inte ska dra på den midsommar fest som jag var bjuden till, men jag känner inte alls för att umgås med okänt folk som jag mestadels aldrig har träffar, och självklart kommer frågan komma upp vad jag sysslar med, och jag är urless att behöva säga att jag är arbetslös, utan jag har numera börjat att dra en lögn när den frågan kommer upp. 
Sen är det ju faktiskt corona som härjar i landet, och jag är bra tveksam till att umgås i större folksamlingar nu, och det har ju inte direkt lugnat ner sig när det kommer till pandemin. Senast så har det ju kommit fram att det har börjat att upptäckas fall av covid hos studenter som var oförsiktiga nu under studenten, och det är nästan så man vill skrika SKYLL ER SJÄLVA era jävla idioter till studenter. För folk hade varnas innan årets student firande att INTE samlas i större folksamlingar, men lyssnar de, nej då. Så skyll er själva. 
Nej jag tänker fira midsommar själv i lugn och ro utan stress och en massa folk som blir fulla. 

Måste skärpa mig...

Publicerad 2020-06-13 23:24:52 i

Det är en sak som jag måste ändra på när det kommer till min personlighet, och det är att jag måste sluta med att vara så öppen med mitt liv till andra bekanta som jag känner. För jag har "något" i mitt hjärta som säger att det kan komma att straffa sig framöver. Och jag tror att Jag ska följa detta, och jag ska nog va mindre öppen med mitt liv till bekanta. 

Jävla skit lördag..

Publicerad 2020-06-13 23:13:52 i

 
 
Denna lördag och dess kväll kommer nog inte gå till historien som en av mina bättre dagar, och det börjar med att jag nästan håller på att starta bråk utan någon som helst anledning med en vän, men jag hade en dålig morgon och då kan nästan vad som helst hända, och det dumma var att jag blev arg på hen utan att jag hade någon anledning till det, men jag bad om ursäkt och Jag tror att hen uppskatta gesten. 

Högsommaren 2020

Publicerad 2020-06-12 19:11:48 i

 
Det har varit något enormt fina högsommar dagar nu hör  falun på sista tiden, och jag njuter för fullt. 
Dock har jag mått lite dåligt de sista dagarna, för jag tror att jag tog ut mig lite väl mycket när jag var ute och löpträna för någon dag sen. Jag tror att jag drack för lite helt enkelt, och sen är jag inte 20 längre så jag borde nog ta det lite lugnare när jag tränar. Och jag kanske inte behöver springa mitt på dagen utan ska nog göra det senare på kvällen, när det är lite kyligare temperatur ute. 
 
Har tagit mitt fredagsbad som alltid och ska nu fixa till en go middag. 

Dags att gå vidare...

Publicerad 2020-06-11 01:14:03 i

 
Hur det än är och vad resultatet av denna dag blir, så vet jag att livet måste gå vidare och jag tänker fortsätta att leva och tro på ett bättre samhälle, och jag tror log att Olof Palme hade skrivit under på detta också :) 

Vilket fiasko...

Publicerad 2020-06-11 00:09:16 i

Jag har snart sett klart på den SVT Palme mordet special som har sänts ikväll, och jag måste vars helt ärligt säga att jag som svensk medborgare börjar att tappa tron mer och mer på den svenska staten och hur vårt land fungerar. För nog hade jag väntat mig att ett så "modernt" land som Sverige borde kunna uppklara och lösa ett sånt viktigt fall som ett statsminister mord på en svensk statsminister, men ack så jag bedrog mig.
Jag börjar mer och mer inse, att ska man komma någonstans i detta svenska samhälle, då får du klara dig själv, tro inte att någon annan ska fixa det åt dig. 

Palme mordet special ikväll...

Publicerad 2020-06-10 23:06:06 i

 
Jag har bra svårt att ta att det skulle vara den så kallade "Skandiamannen" som är Olof Palmes mördare. Jag tycker att denna historia är på tok för osann. 

Århundradets ANTIKLIMAX....

Publicerad 2020-06-10 11:12:47 i

 
Detta måste nog vara ett av de större antiklimax som jag har varit med om, och det jag talar om är den presskonferens som hölls idag om mordet på Olof Palme, och det blev lite som jag trodde, ett otroligt antiklimax. För de redovisade ju inget nytt direkt, utan de lade fram teorin om att det är Stig Engström, eller som vi kunnare av detta mordfall kallar han, Skandiamannen. Och att det skulle vara Skandiamannen som har mördat Olof Palme, det är så långsökt så det finns inte. Och jag tänker, att hade det inte varit bättre, från polisen att säga att nu lägger vi ner Palme utredningen helt. Det hade varit bättre, för nu öppnar det ju upp sig för fortsatta tankar och spekulationer om vem som är mördaren. Och det är inte bra, för det blir ju inget riktigt avslut då. 

Palme mordet är på tapeten igen...

Publicerad 2020-06-09 21:46:47 i

 
Jag sitter och kollar igenom de tre specialavsnitt av Veckans brott och dess special om Palme mordet. Och det är ganska intressant den vinkel som veckans brott har, och det är att de går igenom alla nyhetsklipp som har publicerats genom åren ända sen mordet skedde år 1986. Dock så blir jag ganska bedrövad av den ENORMA inkompetens som Palme utredarna har visat genom åren och man blir nästan mörkrädd när man ser detta. 
Det ska ju komma ett stort avslöjande imorgon från dagens Palme utredare, och detta ska tydligen vara någon sorts slutgiltig avslöjande, dock är jag bra skeptisk till att det ska komma fram något nytt. Utan det mal nog kommer att säga imorgon, det är nog att utredningen kring mordet på Olof Palme nog kommer att läggas ned för gott. 

Ännu en lördag kväll...

Publicerad 2020-06-07 00:24:41 i

 
Detta har väl inte varit en av mina bättre lördagar i mitt liv, men jag försöker att göra det bästa av situationen. 
Och varje gång jag ska till att sova, så börjar min hjärna att tänka jobbiga tankar, och som resultat av det så kommer jag nog få svårt att sova.
Men en tanke som jag har tänkt på MYCKET den senaste tiden, och jag har nog skrivit om det här, och det är VARFÖR jag lever?, och vilken uppgift har jag i denna värld? För det känns mer och mer som att mitt liv är ett enda stort jävla misslyckande och jag kommer nog aldrig att få bli lycklig i denna värld. Detta är kanske hårda ord som jag skriver, men det är så jag känner mig. 

Nej jag tänker verkligen inte fira...

Publicerad 2020-06-06 05:50:35 i

 
Nej jag tänker då inte fira denna patetiska dag som vi har i Sverige och som är Sveriges nationaldag. Dels så tycker jag den känns så påtvingad på oss när det blev en röd dag för några år sen, och dels tycker jag att Sverige mer och mer börjar bli ett land som jag verkligen INTE gillar. Jag känner mig mer och mer som en utböling i detta samhälle som har blivit rätt så sjukt ju mer äldre jag blir. 

Jag vill härifrån..

Publicerad 2020-06-04 01:45:06 i

Jag blir bara så arg och trött när jag ser denna demonstration idag i Stockholm. För vad har de invandrare som bor i Stockholm egentligen att klaga över? De har det hur bra som gekst, däremot då tror jag att de svarta invandrare som demonstrerar i USA, de har rätt att demonstrera. Men att säga att svenska polisen skulle agera dåligt mot invandrare, det tycker jag är att ljuga. Jag tycker däremot att många invandrare i Sverige skulle tänka igenom hur de uppför sig i vårt land. För jag har själv sett hur många invandrare beter sig i vårt öl and, och i mina ögon är ett fan inte ok att bete sig som de gör. Och säger man hövligt och på ett bra sätt till dessa personer, att det och det är inte ok, då får man höra direkt att man är rasist. Jag känner mig som inhemsk svenska invånare, en hel del diskriminerad faktiskt ibland. Ock jag måste ju undra över, hur många invandrare kan åka omkring i fina bilar, ha sjukt mycket märkeskläder på sig, ha senaste mobilen, nedan jag själv har sjukt dålig ekonomi och har enormt svårt att få jobb fast jag gör allt för att få ett jobb. Nej jag funderar starkt på att överge detta land för något bättre. Jag orkar inte med detta skitland snart. 

Varför tar vi på oss andra länders problem???

Publicerad 2020-06-04 00:57:13 i

Jag slutar aldrig att upphöra över hur enormt idiotiska vi börjar att bli i Sverige, för varför tar vi på oss andra länders problem? Och det jag talar om är de demonstrationer som har varit i USA efter att en amerikansk polis har varit onödigt våldsam mot en svart person i USA. Och denna polis använder tydligen onödigt mycket våld då att denna svarta kille avlider, och jag tar självklart avstånd från detta, detta är helt oacceptabelt.
Mem det jag har lite svårt att förstå, det är att man tar på sig och demonstrerar för detta i Sverige. Detta är ju ett problem som USA har, och jag har svårt att se att denna rasism skulle finnas i Sverige. 
Sen kan man ju också ifrågasätta vad det är för idioter inom Stockholms polis som godkänner en demonstration så här stor mitt under värsta corona epidemin? Det måste väl finnas gränser för hur mycket man ska tillåta inom vår svenska yttrandefrihet. Det är nästan så jag tycker att man borde införa vissa begränsningar inom denna lag, så att den inte missbrukas så. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela