klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Solen går ner över Falun...

Publicerad 2020-03-27 19:51:02 i

 
Det känns som att solen går ner nu över Sverige, och det jag tänker på är den rådande corona epidemin som drar sitt stora täcke över Sverige. För idag kom det ännu ett förbud från löfven, och det att man inte för vistas i folksamlingar på över 50 personer. Men vad är detta för löjliga förbud? Det känns inte som att Sverige och våra ledande politiker inser hur allvarlig denna corona är. Och det jag tycker är lite läskigt, det är att medans övriga Europa stänger ner sina länder totalt, då går vi en helt annan väg och håller dels våra gränser öppna så att gem som helst nästan kan komma in med smitta i vårt land. Jag hade hellre sett en hårdare taktik från våra politiker, där vi dels stänger gränserna och sen sätter vårt samhälle i lockdown tills denna corona har blåst över. Men det är väl för mycket begärt av den samling idioter vi tar till politiker. 

Kul med kommentarer 😀

Publicerad 2020-03-20 18:31:48 i

 
Det är fredag igen och efter en vecka av Corona så tar jag det lugnt och har det skönt som vanligt, och som vanligt så sitter jag i badet och avnjuter ett glas vin och har lite skön musik på stereon. 
Och just ikväll så lyssnar jag på en helt fantastisk bootleg ned Ulf Lundell från hans turnee 1982. Och denna är inspelad på konserthuset i Stockholm, och det är sällan jag har hört Ulf så pratglad och kul på scen, och genast undrar man ju om han är nykter denna kväll. Men vad spelar det för roll, det är fantastisk musik jag hör.
 
Det var någon som tog sig mödan att skriva en kommentar till mig här på bloggen, och det är ju alltid lika kul med respons. Dock så visste inte denna person att jag skiter fullständigt i vad ni skriver i era kommentarer. Jag skriver det lag tycker och är det någon som blir störd eller irriterad, så fuck you. Jag kör mitt race!!!!!!!!!!!!! 

Winnerbäcks ikväll...

Publicerad 2020-03-18 22:42:07 i

 
Det har varit några veckor nu med denna corona epidemi i Sverige och nog fan har denna epidemi visat att vi en gång var ett modernt land där vi hade en beredskap för att klara av såna här kriser, men efter många år av nedskärningar i vår offentliga sektor så ser vi resultatet av detta nu. Och det är en miserabel vård, och en sjukt dålig lagerhållning när det kommer till medicin materiel. Och jag är väl inte direkt förvånad att det är så här. Dock hade jag hoppats att vi hade lärt oss något av tidigare kriser, men det har vi tydligen inte, och inte tror jag att det kommer att bli bättre efter denna kris, som jag nog kommer att bli TUNG för svenskt näringsliv. 
 
Det är väl inte för inte som jag ikväll tar mig ett glas rött eller två och säger hejdå till ett Sverige som jag tyvärr inte kommer att bli sig likt igen. 

Vi hade en gång ett civilförsvar värt namnet...

Publicerad 2020-03-16 10:52:05 i

Idag så kunde man läsa en enormt intressant artikel om det urusal civila försvar, och hur bra det en gång i tiden var. Och jag tycker att det är skrämmande lite att vi har rustat ner detta så enormt mycket, för jag tror att idag så hade vi nog behövet de extra sänglatser som i en kris kan sättas till. Men tyvärr så har vi inte det enorma civila försvar som vi en gång hade. Och jag tycker att denna kommentar till just denna artikel på pricken säger vad jag tycker.
 
"Den "humanitära stormakten Sverige" har satsat på s.k. flykting - och anhöriginvandring i stället. På tio år så har Sverige växt med ca. 1 miljon människor utan att vidtaga samhälleliga åtgärder i motsvarande omfattning.
Sverige hade tidigare ett omfattande totalförsvar med civila krigssjukhus / krigsmaktens fältsjukhus stora förråd av nödvändiga livsmedel, drivmedel i bergrum, läkemedel, krigssjukvårdsutrustning  m.m.
Nödvändiga livsmedel i förråd beräknades räcka i ca. 1 år då man inom den tiden hunnit ställa om det svenska jordbruket och övrig livsmedelsproduktion eftersom all import beräknades utgå.
Allt är nu utrensat, enligt ovan artikel, och ingenting återstår.
Dagens politiker och ansvariga tjänstemän har förmodligen räknat med att krig, konflikter, naturkatastrofer och pandemier kan beställas "just - in - time"?!?!?!
I det svenska totalförsvaret ingick ca. 850.000 män / kvinnor beredda att med kort varsel ställa upp i sina respektive befattningar.
Allt är borta, skrotat, förberedda inkallelseorder och mob. befattningar har fått gå i "tuggen", datasystemen har monterats ner och driftpersonalen är pensionerade eller lämnat jordelivet för gott.
Det finns 10.000 - tusentals med pensionerade, och för tidigt avgångna,  läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och annan vårdpersonal vilka skulle kunna kallas in vid en nationell katastrof.
"Vi får de politiker som man väljer", vilket är sant. Men Vi som inte har valt dessa politiker får också lida för deras enorma misstag!
(visa mindre)."
 
Ur Dagens Nyheter 16 Mars 2020

Hur överlever man ännu en corona dag?

Publicerad 2020-03-15 19:56:53 i

 
Jo det ska jag svara på. Och enligt mig så är det bara att vara som vanligt och göra det man brukar, och för mig om söndagarna så är det lite att planera den kommande veckan, sen kanske ta en skön promenad. 
Och det är precis så jag har gjort idag. Det blev en bra och skön promenad, och där jag gick runt och lyssnade på skön musik i mina hörlurar. Det finns inget skönare än att ta en promenad och lyssna på skön musik. 
Tog en snabbis förbi mataffären också för att shoppa lite godsaker till kvällens måltid. Och som vanligt i mitt hem så blev det bra god mat. Jag fick lust med lite fusk, så det blev ugnsbakad vit fisk med kokt potatis till. Och för att göra det lite extra festligt tog jag ett glas vitt till. 
Nej för mig är mycket av att ta sig igenom jobbiga perioder att äta go mat, dricka något gott till och bara ha det bra. 

en bra dag trots allt...

Publicerad 2020-03-12 21:50:10 i

Ibland när jag loggar in här på bloggen, så känner jag bara en sån drift efter att få skriva av mig, och det är så skönt att göra detta, för jag har så mycket i huvudet som jag bara känner en sån drivkraft över att få ner på papper. Och det är ju faktiskt så, att det händer så mycket just nu så jag bara måste skriva av mig ibland, och det är just det jag tänker göra nu.

Jag bara måste börja med denna hysteriska corona epidemi som tydligen har drabbat oss, och av vad jag läser i media så är det tydligen allvarligt så jag bör nog ta till med de allvarliga ord som våra politiker säger till oss i detta skitland som jag numera tycker Sverige är. För inte fan går det bra just nu för Sverige, för man kan väl inte kalla det att det är ett moderna land, där dess invånare måste bunkra mat och bunkra mediciner för att kunna klara en kommande kris. Nog tycker jag att man borde kunna lita på våra myndigheter, men det kan man inte längre tycker jag eller jag känner som att våra ledande politiker i detta land nästan enbart tänker på sig själva och sviker det svenska folker rätt bra. Hursomhelst så litar inte jag ett dugg på de politike vi har. Jag tycker att de är en en samling idioter som borde göra något annat än att styra detta land. Jag längtar ibland efter politiker som man kan lita på och se upp till, för det var länge sen man kunde känna så, eller jag tror faktistk helt ärligt att jag aldrig har kunna gjort det.
Och det visar ju sig, när det kommer en kris som denna med corona viruset, hur enormt dåligt rustat sverige är för en kris. Och jag tänker först och främst på den dåliga medicin hantering som vi har idag. För idag så tillverkar vi ju knappt någon medicin i landet, utan vi har lagt ut allt på entreprenad och privata alternativ, och följde med detta blirr ju att vi inte längre har några lager för mediciner vid en kommande kris. Utan vi måste vara beroende av våra utländska leverantörer att de sköter sitt jobb och levererar i tid, men det har ju visat sig att dessa utländska leverantörer gör allt annat än sitt jobb. För det visar ju sig nu, när det helt plötsligt behövs mängder med mediciner, att vi inte har några större lager, och då blir ju följden att viktigta mediciner kommer att ta slut, och detta får också till följd att folk blir sjukare för att de inte kan få tag på sin medicin när det krisar som i dagar som denna. Jag tycker att dettta är helt åt helvete att det har blivit så här, och självklart ska vi ha egen tillverkning av våra mest viktiga mediciner, och vi ska inte vara beroende av utländska leverantörer. För det kunde ju vem som helst lista ut, att vid en större kris så kommer det att bli brist på mediciner, och det är ju precis det som har hänt nu.
 
Det som är skönt för mig, det är att det går rätt bra med mitt körkort just nu, och det går bra med övningskörandet. Det känns väldigt bra för mig, och det bästa just nu, det är att det faktiskt går bra med teoripluggandet. För det har varit sjukt jobbigt att komma igång att plugga efter att ha tagit examen förra sommaren från skötare utbildningen. Men jag behövde som vanligt en spark i baken, och det fick jag verkligen när jag insåg att jag kommer inte få ett enda jobb om jag inte fixar mitt körkort, och denna spark i röven som jag fått nu har gett mig ny entusiasim inför att plugga. Så nu går det faktiskt bra med pluggandet.
 
Pratade också med en gammal bekant, om dess flytt ifrån Sverige. Och jag har tyckt en hel del att denna person gör fel som lämnar sverige, men när jag tänker efter och lyssnar på vad han har att säga, så tycker jag lite att han gör rätt. Och han har en hel del rätt i, att Sverige av idag är inte ett bra land att bo i, iallafall inte om man är en infödd svensk medborgare, för jag tycker att de som har de bra just nu i detta land, det är alla invandrare som har kommit hit och tar del av en välfärd som de inte har gjort sig förtjänt av ett dugg. De kommer hit och lever på bidrag och tar del av vår välfärd utan att de har gjort ett skit för att förtjäna sin del av den.

Vilken hysteri...

Publicerad 2020-03-12 20:25:55 i

Der verkar som att hysterin kring corona viruset har slagit sina klor om folk i detta land, och det jag läser i media blir bara mer och mer icke trovärdigt. För jag trodde inte att jag skulle få uppleva rubriker om att folk har börjat att bunkra matvaror och annat bra att ha hemma om man blir tvungen att vara hemma en längre tid. Men detta har nu hänt och det är rätt sjukt att se. Men det som är så trist att se, det är att folk går på alla lögner som skrivs i media. Jag tror att det är nog bara att ta de lugnt och rida ut stormen. 

ja du, det är ett jäkla liv om corona just nu...

Publicerad 2020-03-11 22:05:36 i

 
Det är ett sanslöst driv i media just nu, när det kommer till detta med coronaviruset. Och det är lite svårt att ta till sig allt som skrivs och uttalas i media, men jag tycker nog att det är bra överdrivet all denna hysteri. Och som vanligt så står sverige helt handfallet vid en stor kris som denna. Men det är väl inte så mycket att vänta sig, när vi har rustat ner vårt land så sjukt mycket de sista 40 åren. Man får ju vara glad av att det är något som funkar nuförtiden.

Hade inte väntat mig direkt att någon skulle ha ringt....

Publicerad 2020-03-08 19:09:33 i

Der svenska folket måste nog vara vaes ett av de tristaste folken som finns i världen, för det känns som att vi inte kan konsten att umgås i detta land. Och detta är något som jag mer och mer har lagt märke till ju äldre jag blir. Men det är faktiskt så, vi har sjukt svårt att umgås på ett lätt sätt i Sverige, och ska man umgås då måste det nästan alltid finnas ett skäl till varför man ska det. Jag har alltid gillat att kunna umgås utan att man måste ta ett skäl för det. Och sen känns det alltid som att vi svenskar måste dricka för att umgås, och det är bra trist att det fortfarande är så i Sverige.
Men nu till det som jag ville skriva om till att börja med. Och det handlar om att den släkt jag har, nog är en samling av det mest trista och tråkigaste samling folk jag har mött och umgåtts med. Och här fyller jag heja 40 år, så nog hade jag kanske räknat med att någom skulle ringa, men inte en jävel har ringt. Men jag hade det på känn lite, så jag är inte förvånad. Och sen är det ju faktiskt så, att jag är lite glad faktiskt att ingen av dem har ringt. För jag ska ärligt säga att jag vill verkligen inte ha någon kontakt med dem. 
 
Nu skiter jag i detta och jag ska skåla med ett gott rött vin och laga till en go köttgryta till min ära. Heja mig😀

Jag fyller år imorgon....

Publicerad 2020-03-07 18:28:57 i

 
Jag får väl ta och gratulera mig själv lite så här en dag innan den stora dagen så jag fyller hela 40 bast. Men jag vet inte om det är så mycket egentligen att fira, men jag får väl vara glad att jag lever och har hälsan i behåll och att jag fortfarande är mig själv och har min ära i behåll, och med det menar jag att jag har inte sålt ut mig till Svenssonlivet och dess hårda malande kvarnstenar som har en förmåga att mala ner folk till personer som har sålt sin själ till djävulen. 
Nej jag är fortfarande mig själv och jag är faktiskt lite stolt över detta. Jag kommer framöver att alltid vara den jag är, och ogillar folk det, så kan de dra åt helvete!!!!!

En fin present av en vän...

Publicerad 2020-03-06 23:13:22 i

Jag kände att det var dags för att skriva något positivt på denna blogg, för som ni kanske har märkt så har jag inte direkt varit på bra humör och mått direkt bra den senaste tiden.
Men ikväll har jag haft en riktigt kul kväll, och det beror på att min vän ville fira mig med en helkväll då vi åt gott och sen avrundade kvällen mef en bio. Och detta var precis va jag behövde efter denna rätt jobbiga tid. Men nu ser jag detta som en nystart och nu tar vi nya tag. 

Nej har ingen lust att träffa någon just nu...

Publicerad 2020-03-04 19:15:55 i

 
Det är jättekul tycker jag, när folk som jag känner träffar någon ny kärlek, och det verkar vara som att de passar bra ihop. Och då är jag den första att säga grattis och tycka att det är kul för han eller henne. För så mycket medmänniska är jag, så att jag kan känna medkänsla och tycka att det är roligt när det går bra för andra jag känner. 
Dock så känner jag just nu, att jag ABSOLUT INTE vill träffa någon, och jag är bra trött på att folk frågar mig, med jämna mellanrum, om jag har träffat någon. 
Men de gör väl detta av medkänsla för mig, och de vill väl att jag ska ha det bra, så jag borde kanske inte bry luv så mycket. Men jag känner verkligen avsmak rätt mycket inför att träffa någon just nu. Och det beror en hel del på att jag har blivit "bränd" av de gånger jag har dejtat förut. Och jag tror kanske att det hade kunnat fungerat, men jag tror, att det är mig det har hängt på. Och det tror jag har att göra med att jag inte har haft något jobb och en bra ekonomi. För jag tycker att, ska man leva med  någon och man kanske tänker på detta med att skaffa barn, då vill jag ha ett jobb och en stadig ekonomi. För jag vill kunna leva bra och inte behöva bry sig om det ekonomiska när man lever i en relation.
Det är bara att gå till mina föräldrar, som jag ser väldigt mycket upp till. Och de hade två bra jobb och som gjorde att jag och min syster kunde få en bra uppväxt. Det var absolut inget överflöd, men vi hade mat på bordet och vi kunde åka på semester på sommaren och till jul. Och jag tror också att varför mina föräldrar var så bra, det var att de hade det tryggt med det ekonomiska och de levde absolut inte över sina tillgångar. Därför kunde de också slappna av som föräldrar, och DÄRFÖR ser jag det som något av det viktigaste i ett föräldraskap, att ha en bra ekonomi. Och så länge inte jag har det, så vill jag inte träffa någon. Och jag trivs faktiskt helt utmärkt själv och det går ingen nöd på mig. 

Tröttsam behandling av Corona viruset i Sverige...

Publicerad 2020-03-02 19:02:07 i

Som vanligt så blir jag bara mer och mer bedrövad och besviken på hur våra politiker och myndigheter återigen missköter en kris som denna med corona viruset. Det är samma flathet och tafatta åtgärder som vid tidigare kriser som Estonia katastrofen och Tsunamin. Och det känns som att ledande politiker och personer vid våra myndigheter inte har lärt sig ett dugg. Och det som jag ogillar mycket, det är att vi svenskar alltid får så dålig information från ledande personer och politiker, för jag tycker att det är MYCKET viktigt, att vid kriser då är det viktigt och skönt om vår statsminister eller någon liknande går ut och talar lugnande till folket i Sverige, men det händer aldrig känns det som. Och vår statsminister Stefan Löfven, han är nog den sämsta statsminister vi haft, när det kommer till att hantera media. Jag tycker mer och mer att han borde avgå, för jag tycker att han verkar så "trött" när man ser han göra uttalanden nuförtiden. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela