klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Ointresserad av utländska medier...

Publicerad 2020-05-31 13:56:54 i

Jag kan känna ibland ett rätt stort ointresse för vad som händer i andra länder. För vad spelar det för roll vad som händer i andra länder, när vi har egna problem på hemmaplan som måste åtgärdas också. 

En helt fantastisk dag...

Publicerad 2020-05-30 22:51:11 i

 
Jag tror att jag har blivit lite bättre på att ta tillvara de små ögonblicken i livet då det är riktigt bra, och denna lördag har varit riktigt bra, det måste jag säga.
Det började med en riktigt skön långpromenad i det sköna vår vädret, och jag tillbringade några timmar med att sola ett långt tag på en av mina favorit bänkar i den park som jag har nära där jag bor. 
Efter ett tag så fick jag ett sms från en vän som ville bju på en sommar cocktail i det gröna, där hon bor, och jag är ju inte den som är den, och jag tackar ju inte nej till en god cocktail en sen sommarkväll i detta år. Och fan vad gott det blev, det blev en skön stund då vi i alkoholens sköna sköte avhandlade diverse ämnen när vi pratade. 
Hursomhelst då var det en skön stund i vårsolen. 
Sen drog jag hem och fixade till en god sallad. 

Man överlevde denna vecka också...

Publicerad 2020-05-30 01:12:44 i

Jag tar verkligen dag för dag just nu i mitt liv, för det känns inte som att det är någon idé att planera för någon framtid just nu. För när jag har ett rep, som passar precis bra för att hänga mig i garderoben, så är det liksom ingen idé för mig att tänka på en morgondag. 
Jag ser detta rep som en absolut sista utväg, om det riktigt skulle skita till det för mig, och det är faktiskt så att jag inte direkt känner någon skräck för att dö, utan det skulle faktiskt vara rätt skönt att slippa denna, i mina ögon rätt sjuka värld. 

Boken född den fjärde juli...

Publicerad 2020-05-29 19:40:00 i

 
Jag såg filmen born on the fourth of july igår och det är ju den om Vietnam veteranen Ron Kovic och hur hans liv var i USA sen han kom hem från det hemska kriget och upptäckte att det var ett helt förändrat land än det USA han lämnade. Jag har alltid varit sugen på att läsa denna bok, och efter att jag har läst tre kapitel så känns det som att denna bok är värd namnet klassiker. Men jag vill varna känsliga läsare, för det är rätt hemska bilder som Kovic målar upp i denna bok. Filmen är ganska så tam i jämförelse med boken. 
 
Har annars tillbringar tid på biblioteket idag och pluggat trafilteori, och det känns som att jag aldrig kommer att förstå mig på dessa trafikregler. Men jag har gett mig dan på att jag SKA klara av detta och jag SKA fixa körkortet denna gång. 

En skön torsdag...

Publicerad 2020-05-28 21:43:19 i

 
Det har varit en bra skön torsdag i mitt liv, och jag har fått en hel del gjort som jag hade planerat.
Drog iväg och handla mat på Lidl idag och jag måste säga att jag gillar Lidl som mataffär, för jag tycker att jag alltid får bra mycket för pengarna när jag handlar där. Jag vet att det är många som rynkar på näsan åt Lidl men jag skiter fullständigt i det. Jag ser till plånboken först och främst och vart jag kan få mest för pengarna. 
 
Jag var ju hus en vän förra helgen och vi pratade en hel del och det var ju ingen nyhet att vi kom in på den rådande corona epidemin, och vi pratade bad som gör att det är då höga dödstal i Sverige, och han nämnde att det är många invandrare som tyvärr har avlidit i corona, och jag har själv svårt att tro det. Jag vet ju själv att det är många 70 plussare som har avlidit, men jag har svårt att tro att denna ålders kategori skulle stå för de flertalet döda, så något fel måste det ju vara. Min vän nämnde att medier i Sverige nog mörkar hur många som exakt har dött och vilken nationalitet det är på dem. Men när jag tänker efter på det sätt som invandrare umgås, så väcks det genast tankar om att min vän kanske har rätt. För ofta så umgås ju invandrare i Sverige i stora familjer, de håller verkligen inte den distans till sig själva som det är bestämt i Sverige, och sen så bor de oftast väldigt trångbott, jag har själv sett här där jag bor, att det är inte ovanligt med familjer på 7-8 stycken i samma lägenhet. Så det kanske ligger något i det min vän sa om att det stora flertalet som är föds är invandrare fast inte medier vågar skriva om det. 

Det börjar att dra ihop sig nu...

Publicerad 2020-05-27 18:11:01 i

 
Det är ju rätt otroligt egentligen att jag äntligen har kommit så här långt när det gäller mitt övningskörande för att ta körkort, för jag har kommit fram till att det är dags för att boka tid för teoriprov och uppkörning. Det är inte utan att jag känner av allvaret en hel del, men det är bara bra för historien har ju visat att jag fungerat bra under press. Jag är helt enkelt en sån människa som gillar att ha en deadline att jobba emot. 
 
Fick annars pengar från soc igår så det har ju gjort att jag kan leva ännu en månad till, och jag gjorde bort mina räkningar igår och det är alltid lika skönt. Dock så längtar jag ju till den dagen då jag har lite mer på kontot så man kan börja leva, men nu är livet som det är och det är bara att göra det bästa av situationen och det försöker jag också göra. 

Det är väl rätt uppenbart nu...

Publicerad 2020-05-24 20:27:32 i

 
Denna artikel idag säger väl rätt mycket om att den väg Sverige har tagit under denna corona är totalt jävla fel. Och jag är så trött att säga till andra att Sveriges väg hae varit fel från allra första början. Jag tycker att vi skulle ha stängt gränsen direkt och satt alla som reste till Sverige då i strikt karantän i minst fjorton dagar, och inte i ek så kallad "frivillig karantän" som beslutades då. Och artikeln ovan säger väl rätt uppenbart att vi borde ha gjort så. 

Paolo Roberto....

Publicerad 2020-05-16 18:36:41 i

 
Hur jävla lågt kan man sjunka när man är en sån kändis som Paolo Roberto??? För hur dum får man vara när man går och köper sex? Han måste vara riktigt jävla desperat efter att få "ligga" om han går så här långt.
Jag har länge gillat personen Roberto, men efter detta rejäla snedsteg så faller han LÅNGT ner på skalan för mig. Nej hej då Paolo Roberto säger jag. 
 
Annars har det varit en bra skön söndag, där jag har varit ute en längre stund under en skön promenad. Men det är verkligen ingen vår och sommar temperatur ute utan det känns ju mer som höst. Jag hoppas att värmen kommer snart. Fast å andra sidan så gör der ju inte så mycket om det är dåligt väder just nu, för när det är corona och allt och man inte kan åka någonstans och hälsa på folk, så kvittrar det faktiskt att det är dåligt väder. Ska fixa till en go rätt ikväll, och det blir ugnsbakad lax med touch av mango chutney i en sås baserad på grädde med smaksättning av lime. Tror det kan bli riktigt gott... :)

Jag försöker...

Publicerad 2020-05-16 00:29:32 i

Jag försöker göra det rätta här i livet, men vad har jag för det, när man ska enligt tidens anda vara oärlig, komma i otid till jobbet och vara så sjukskriven som bara det det mest går, vad ska jag då som är uppväxt till att vara ärlig och vara i tid till jobb, vad ska jag göra när det typ mer idag uppmuntras att vara en oärlig jävel? Jag känner ibland att jag tyvärr är född i fel årtionde. 

Vad har jag för uppgift???

Publicerad 2020-05-15 23:55:04 i

Jag undrar ibland vad jag har för uppgift egentligen att fylla i denna värld. För jag tror mycket på att alla som föds till denna värld har en uppgift att göra. Men jag undrar ibland vad min uppgift är? För det känns mycket som att jag är född i fel årtionde. Jag tror att hade jjag varit född  för 40 år sen, när det räckte att göra ett bra jobb, så hade du sen en stor chans till fast jobb. Men det är ju tyvärr inte så idag. Utan idag så ska du mest vara slö som fan, snacka så mycket skit som du kan om allt och alla, och du ska inte komma i tid till jobbet heller, och du kan vara hur mycket sjukskriven som helst, men du kan ge dig fan på att dessa personer får jobb framför de som sköter sig.
Det är fan inte konstigt att Sverige är dom det är. 

Avslutar kvällen med en U2 dvd...

Publicerad 2020-05-15 23:40:24 i

 
 
Vad skönt det är ibland att avsluta veckan med en god drink och en dvd med mitt favorit band U2. Jag kände för att dricka bort mitt jävla patetiska liv med några riktigt starka drinkar ikväll och en bra dvd. 

Vill de att man ska klara körkortet eller?

Publicerad 2020-05-15 18:30:16 i

Jag får känslan av att samhället inte vill att jag ska klara körkortet, för det är så mycket som är emot mig hela tiden under denna rsa som jag påbörjade när jag skrev in mig på körskolan i typ februari eller i början av mars. Jag vet att det är helt upp till mig själv att se til att jag klarar detta, men jag måste ifrågasätta den enormt dåliga kommunikation jag har haft från och till med min körskola. För det är hela tiden jag som kund som måste föra min talab genom att fråga massor av saker som till exempel med hur jag ligger till med körningen och när det är dags för att skriva teoriprov, och framför allt kan jag boka teorin och körprov själv. Och de flummiga svar jag har fått har fan inte lett mig någonstans, utan jag svävar hela tiden i ovisshet, och för mig som har ett rätt dåligt psykiskt mående, så är detta inte alls bra, utan det leder bara till att jag mår sämre. Och jag tycker inte att jag sol kund ska behöva dra det stora lasset, utan när man som jag har köpt ett körpaket på 14 000,då borde man gå lite mer hjälp från körskolan tycker jag. 
 
Hursomhelst så har jag bokat teoriprov nu, ock jag vet och känner redan nu att det kommer gå sjukt mycket bättre nu att plugga. För jag är en extrem deadline människa, och ska jag plugga något så behöver jag ett mål att läsa mot och det har jag nu och jag kände redan idag, när jag satt på biblioteket och pluggade att det redan kändes bättre. 

jag skiter väl fullständigt om folk läser detta eller inte...

Publicerad 2020-05-11 21:03:13 i

Det är väl bara att göra en sak klar en sista gång och en gång för alla, och det är att jag skriver inte i denna blogg för att pleasa andra och att jag ska bli omtyckt för det jag skriver, utan jag skriver i denna blogg ENBART för mig själv och för att jag ibland vill skriva av mig när jag mår lite dåligt, och kanske som ni har märkt så är det inte direkt rolig läsning här, men vad bryr jag mig om det. Utan jag skriver här för min egen del, och jag skiter i om det är någon som läser, men finns det någon som gör det, så släng iväg någon elak kommentar, för det är väl det enda som folk kan nuförtiden, att säga hur dålig eller hur kass man är. 
 
Men jag ångar på med mitt körkort och mitt körande, och jag vill bara säga att VILKEN STOR grej det är att ta körkort, för det känns som att jag ska plugga till en högskole tenta när jag håller på med mitt pluggande under detta körkorts pulande. Och ska det behöva vara så här jobbigt, och ska man behöva plugga så här mycket för att enbart faktiskt ta ett körkort? Nej jag tycker verkligen inte det, men i detta land i år 2020 så behövs det ju en magister examen för det mest enkla jobb, och jag tycker och kommer alltid att tycka att vi har inflation på att man ska ha en jävla examen för det mest enkla jobb i detta land. Och det är långt ifrån alla i detta land som orkar med att plugga halva sitt liv, och som till exempel jag har gjort, för att kunna få ett jobb. Och det borde räcka med att, som förr man gick som lärling eller praktikant ett tag på en arbetsplats, och skötte man sig så fick man chansen till en fast anställning, men det är ju tyvärr inte så idag. Utan idag så ska man plugga tills man är nästan trettio år, och man ska därmed ha minst 300 000 i studieskulder och ha ett stukat självförtroende innan man får chansen till ett jobb, och hur många orkar med det idag? Inte många om man frågar mig. För jag ska ärligt säga, att under tidens gång så har jag varit med om att minst tre bekanta har tagit livet av sig för att de inte orkar med detta skitsamhälle som vi har i sverige. Jag ska ärligt säga att jag är bra glad att jag fortfarnade lever, för det går inte många dagar innan jag tänker på att ta livet av mig, för vem fan vill leva i detta sverige, där man låter invandrare ha bra mycket mer fördelar framför oss svenskar. För jag får mig en bra tankeställare, när jag ser en invandrare familj, som kom hit till Falun för bara 5 år sen, och de redan har en femma till lägenhet, de har massor av barn, de har fina kläder, de kör en BMW till bil, fast jag vet att de inte jobbar ett jävla skit. När jag ser dem, ja då får jag en tankeställare vad fan jag håller på med. 
Men det är ju så, idagens sverige så kommer ju vi svenskar i andra hand, och det är mer synd om alla invandrare och då ska de därmed ha förtur till lägenheter och jobb och annat. Och det jag skriver om är inga lögner, utan jag VET vad jag skriver om för jag har kontakter i samhället som förser mig med nyheter som tyvärr inte tas upp i mainstream media. Och det är väl inte så konstigt, för skulle dessa nyheter komma fram till svenska folket, då skulle det bli uppror. Men som vanligt så mörkas det så in i helvete. 

Är glad om jag vaknar imorgon...

Publicerad 2020-05-10 00:37:34 i

Som jag ser det, så är jag bra glad omm jag vaknar upp levande imorgon. För det är så jag ser på livet rätt mycket just nu. Jag ska vara helt ärlig med att hag har en stor längtan efter att dö, för jag är så sjukt less på mitt liv och som det har blivit. Jag har gjort allt jag kan för att jag ska kunna bli självförsörjande, men det känns mycket som att jag är född i fel tid. För hade jag varit född i en annan tid, då man kunde jobba sig till kunskap och man inte var tvungen att ha 200 år på högskolan och 300 års erfarenhet från yrkeslivet, då hade jag nog kunnat klara mig rätt bra. Men nu är tiderna som de är, och jag passar inte direkt in i dessa sjukt egoistiskt lagda tider som vi har, för den starke vinner och den svage förlorar. 
Men som sagt, jag är glad om jag vaknar upp levande imorgon, och gör jag det, då ska jag göra den dagen till den bästa dagen i mitt liv. 

Bruce Springsteen bootleg...

Publicerad 2020-05-09 18:47:52 i

 
Jag njuter just nu av en fantastisk bootleg med Bruce Springsteen och som är inspelad i Chicago under den första vändan år 1984 och under hans Born In The USA världsturné. Och jag har hört enormt många bootlegs från denna period i Bruces karriär, men jag måste nog säga att denna var nog piken för Bruce. För bättre än så här n k ev han nog aldrig igen, vare sig det gäller live eller på skiva. 

Skrattar åt Löwengrips fall...

Publicerad 2020-05-09 18:25:21 i

 
Jag ska vara helt ärlig nu, men jag skrattar arslet av mig av skadeglädje när lag läser om denna kvinnas fall ner i underjorden och ner till verkligheten. För är det något som jag hatar mer än allt annat så är det dessa super curlade och bortskämda så kallade influencers som tror att de äger världen. Och de har lurar sjukt många unga tjejer idag med din falska image som bara går ut på att shoppa och sminka sig till framgång. 
Dock har jag sett igenom dessa falska kvinnor sen dag ett och speciellt denna kvinna, så jag är SJUKT skadeglad och jag njuter enormt nu när jag ser hennes fall. 

En bra skön lördag...

Publicerad 2020-05-09 18:10:38 i

 
Jag kände när jag vaknade upp denna lördags morgon och när jag såg att det var fint väder ute, att idag blir det en långpromenad, och det var exakt det som det blev. 
Och det som var lite extra skönt, det var att jag besökte en kyrka idag och jag gjorde som jag brukar då tända några ljus dels till min pappas minne och några andra som jag känner behöver minnas, och jag har börjat att gilla denna tradition mycket. För jag känner en stor drift över att jag vill hålla min pappa vid liv genom detta. Och det är faktiskt så, att jag känner lite ibland att jag inte går i kyrkan oftare och minns pappa. Jag får lite dåligt samvete av detta faktiskt, så därför var det skönt att ha detta avklarat idag. Och jag hoppas att pappa nu är nöjd med mig:).
 

Fan vad detta land suger...

Publicerad 2020-05-09 00:46:07 i

 
Jag vet inte vad det är med detta land, men när jag har trott att det inte kunde bli värre så kommer det alltid något som gör att jag börjar att ogilla detta land mer och mer. För när vi är drabbade av denna corona epidemi och det har avlidit över 3000 personer och man läser i media att sjukvården går på knäna och det är tusentals som är arbetslösa, vad är det då som toppar löpsedlar imorgon, jo att någon jävla så kallad influencer kallad Löwengrip har det jobbigt i sitt liv. Jag vet inte om jag ska skjuta mig eller hänga mig snart, för detta land börjar fan i mig att hå mig på nerverna. 
För hur vore det att fokusera idag i detta land på vad som är viktigt just nu, istället för att ge någon jävla super curlade idiot till influencer medie utrymme. 

tack som fan Bruce för att jag mår bra och lever fortfarande...

Publicerad 2020-05-07 22:30:21 i

 
Det är inte direkt strålande tider vi lever i, det måste väl nog de flesta erkänna i dagar och tider som dessa, men jag försöker att göra det bästa för att jag ska klara av denna corona och komma ut på andra sidan med hälsan i behåll. 
Jag bara måste skriva ikväll och få ur mig lite av de tankar jag har i dessa dagar, och det har ju visat sig att det är bra att skriva av sig och få ur sig de tankar man bär på sig. Dock är detta tankar som jag inte kan dela med mig av till mina vänner, då tror de väl att jag är dum i huvudet eller så, fast ju äldre jag blir, desto mer så börjar jag att strunta i vad folk tycker och tänker om mig. Jag börjar att tröttna på vad folk säger och tycker om mig, och tycker de inte om mig som person och det jag står för, så får det väl vara så då, och om jag inte är bra som vän, då får det faktiskt vara. Jag orkar inte bry mig om allt och alla, jag har gjort det förut, men vad har det gjort med mig, jo det har gjort att jag själv har blivit mer konspiratorisk, jag har fått svårare att lita på folk och jag har enormt svårt att förstå om det är folk som vill mig något gått. Nejm jag tänker göra som så, att jag är den jag är och duger inte det till folk ja då får det fan vara. Jag är den jag är och jag tänker inte ändra på mig.
 
Man får ju också en hel del tankar om hur Sverige fungerar som land, när vi drabbas av en pandemi som med denna corona. Och det är ju sorgligt att se hur otroligt sårbart vårt samhälle är, men jag är inte direkt förvånad. Och det jag främst tänker på, det är vår sjukvård som tack vare åratals av besparingar går på knäna, men det behöver man väl inte vara någon raketforskare för att förstå att det var så här det skulle bli. För det går inte att spara på sjukvård om vi vill ha en sjukvård värd namnet. Men när jag nämner detta för folk som jag känner, ja då tycker de jag är en bakåtsträvare som bara ser det som är dåligt istället för att fokusera på det som är bra. Men jag kan inte bara hålla tyst, när jag själv har sett hur dålig vår sjukvård är, genom att jag själv har jobbat inom svensk sjukvård, och jag har sett hur jävla illa det är. Och jag har själv tänkt, att hur blir det om vi drabbas av en större katastrof, och hur kommer vår sjukvård att klara det? Och resultatet ser vi ju idag. Det går käpprätt åt helvete, och det var detta jag redan visste på förhand. Vi kan dock hoppas på att denna corona kommer att göra att våra politiker gör något åt detta och ser till att vi får en vård värd namnet. För inte ska vi behöva ha en vård i vårt samhället där sjuksköterskor behöver göra munskydd av toapapper och där våra äldre får liggsår bara för att det är brist på personal inom svensk långvård. 
 
Jag hade också en intressant diskussion angående de senaste utspelen som några ur miljölpartiet har gjort. Och ett av utspelen gick ut på att det är viktigt att fira Pride festtivalen, även om den inte går av stapeln som det brukar göra, och det med en stor manifestation i stockholm där en massa jävla fula bögar går runt och har string tanga och går runt och skriker "fri sex åt allt och alla", och de får väl göra vad de vill, bara inte jag behöver drabbas av det. 
Dock så tycker jag att det är lite magstarkt att gå ut med ett sånt utspel när det snart har gått bort över 3000 personer i corona och vi har den största och växande arbetslösheten på åratal. Jag kan ju tycka att det finns lite mer av viktigare saker att bry sig om en jävla pride festival.
 

Jag kör mitt race...

Publicerad 2020-05-01 23:07:51 i

Det verkar som att folk i min närhet har märkt på mig att jag har blivit lite mer egoistisk på sista tiden, men det är väl inte så jävla konstigt med tanke på det samhälle som vi har idag, där det går ut på att man ska vara självisk och tänka på sig själv i första taget. Och det gäller ju att anpassa sig till hur samhället ser ut och den verklighet bi lever i. Och jag tänker leva länge och då måste man nog leva efter hur det ser ut i samhället och då skiter jag fan i om folk tycker jag är ego om jag ser efter mitt eget fort själv i första hand. 
 

Lyssna på låten Gruva...

Publicerad 2020-05-01 23:00:46 i

 
Jag tycker att alla som vill veta hur det ligger till m ed Sverige av idag ska lyssna på låten Gruva av Ulf lundell, för jag tycker att den låten säger mer om hur vårt samhälle av idag mot andra låtar av andra artister och grupper. 
Jag vet att denna låt är skriven runt 2000, men om man lyssnar på texten så är det som att denna låt hade kunnat varit skriven idag. Så jävligt är det i Sverige, om det inte vore sämre. Men vi kommer väl att ta oss igenom denna kris också. 

Jag mår bra, thank you very much...

Publicerad 2020-05-01 22:39:22 i

 
Nej jag har ingen lust att hänga med ut och ta en öl... 
 
Det var några bekanta som frågade det ikväll, men som så många gånger förr så tackar jag Nej, för jag känner inte längre för att hänga på en bar och träffa folk som jag inte gillar.
Jag lagar hellre till lite god mat, njuter av ett gott vin och ser en bra musik dvd som sällskap. Och jag har inget emot detta, jag vet att många skulle ha en hel del att säga om mitt sätt att leva, och att jag borde träffa någon och bla, bla, bla... 
 
Men jag följer mitt hjärta och det säger att jag inte just nu är redo för att träffa någon. 

Jag kommer att fixa denna corona...

Publicerad 2020-05-01 19:21:48 i

 
Jag har nyss klivit upp ur mitt traditionella fredagsbaf, och som alltid är det bra skönt med denna tradition. 
Dock är jag lite ledsam över att det inte blev någon valborgseld igår, för jag har alltid gillat denna tradition, med att hylla våren med en stor eld för att röka ut det gamla och fira den nya årstid med ljus och en god korv i andra handen. Men nu blev det ingen eld tack vare denna corona, och det är väl bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. 
Tänkte fira av denna fredag med att laga till en god potatisgratäng och sen grilla en god entrecote till detta. Tror jag tar och fixar till en god sallad till också. Och som kronan på verket så ska jag avnjuta denna rätt tillsammans med ett gott rött vin till. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela