klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Nytt ljus över Estonia katastrofen...

Publicerad 2020-09-29 22:06:58 i

 
Jag lyssnar just nu på en bootleg med Ulf från hans konsert från år 1988, och detta var turnén som följde på släppet av Evangeline skivan, och med åren har jag verkligen kommit att älska den skivan bra mycket. Den har ett sound som tidigare eller senare skivor med Ulf inte har. 
 
Jag följer med intresse de senaste dagarnas spektakel om Estonia katastrofen, och den serie dokumentärfilmer som har sänts på Dplay har visat sig vara enormt sevärda. Dock vet jag att man alltid ska ta såna här dokumentärer med en nypa salt, men jag tycker att dessa filmer har mycket bra och nya fakta att komma med. Och det som är nytt är väl att dessa filmer, en gång för alla bevisar att det finns ett hål i skrovet, och det är väl detta som den svenska regeringen har velat dölja genom att vilja täcka över Estonia med cement, och det är för mig helt sjukt att man har velat göra det. Men det känns som att den tidens politiker heja tiden har velat dölja något när det kommer till Estonia, men den senaste tidens filmer visar ju att så har varit fallet. Men det är ju inte första gången detta sker i vårt land. Det är ju bara att ta upp efterspelet till DC 3an, och där den svenska regeringen i nästan 50 försökte att dölja sanningen. 

Herr we go again...

Publicerad 2020-09-22 23:04:48 i

 
Så har man trillat dit igen och med det menar jag att jag har varit tvungen att ta till det hårda artilleriet när det kommer till mitt dåliga psykiska mående, jag åkte in akut till psyket idag, för jag mådde ENORMT dåligt denna morgon och för att det inte skulle hända något så ringde jag. Och jag kände att jag orkar fan inte med en vända till dit igen, men en vän som jag känner nästan tvingade mig att ringa, och då gjorde jag det. Men det är så, jag är så trött på att må så här dåligt. 
Men nu har jag varit där, och jag fick sömnmedel så att jag snart ska få ordning på min sömn, för jag har sovit enormt dåligt de senaste veckorna. Jag var lite rädd att de skulle lägga in mig, för jag tror att den läkare jag träffade blev lite förvånad när jag berättade HUR dåligt jag exakt mådde. Men det blev inte så, och det är jag bra glad för, för jag tror att det bästa för mig nu är att ta det lite lugnt ett tag och få vakna upp i min egna säng.
 
Sen är det en annan sak som jag har tänkt på en del, och det är ju inte konstigt att man mår dåligt just nu av att leva i detta land, för samhället vill ju inte att man ska må bra och det uppmuntrar ju inte heller till att man ska få ett jobb. Och jag HAR verkligen gjort allt jag kan för att få ett jobb, men det känns som att allt jag gör bara går åt helvete hela tiden, och nu är jag 40 och jag har hållit på nu i snart över tio år eller mer med att kunna få ett jobb, men det slitet sig jämt, så det är inte konstigt att man börjar att tappa lusten och gnistan till att leva. 

Har blivit fatalist...

Publicerad 2020-09-19 01:15:46 i

Jag tror att jag har börjat att tänka i fatalistiska termer en hel del, och det är att mitt öde rätt mycket är förutbestämt, och med det tänker jag att jag aldrig kommer att bli lycklig och att jag aldrig kommer att få ett jobb. För det känns ju rätt mycket så efter alla försök jag har gjort för att få ett jobb, men det går ju åt helvete varje gång. Så det är ju inte konstigt om man börjar tappa lusten och börja tänka på "ett liv efter" detta liv. För nog måste det finnas ett bättre liv än det jag har. 

Blev en bra fredagskväll trots allt...

Publicerad 2020-09-19 00:04:16 i

 
Det blev faktiskt en helt ok fredagskväll trots att jag har mått skit, som vanligt på förmiddagen. Men efter att jag lagade till en fantastisk god köttfärs gryta och kollade på Doobidoo, och sen efter det läste en bit i en god bok så tror jag att denna kväll kommer att sluta bra. 
Har under hela kvällen lyssnat på en bootleg från Ulf Lundell och hans serie krogshower på Tyrol ibörjan av 2000 talet, och dessa konserter är grymma att lyssna på. 

Tänker inte tillåta bönemusik i det offentliga rummet..

Publicerad 2020-09-18 19:58:04 i

Det hände en rätt intressant sak häromdagen, och det hela utspelades på busshållplatsen när jag väntade på bussen. Och sol vanligt jade jag lurar på mig och jag lyssnade på In Flames skiva Come Clarity, men efter en stund märkte jag av något som störde mig, och jag tog av mig mina lurar och då hör jag att det spelads någon sorts "bönemusik" från en korvkiosk ganska nära mig, och jag vet vad som är bönemusik, för jag har varit och turista i ett muslimskt land, så ger hur det låter. Och jag skulle inte göra något om han hade spelat lågt, men detta lät som dem värsta rock konsert, och jag tycker inte det har ok. Så jag gick vänligt och bestämt fram och frågade om han kunde sänka ljudet eller stänga av och kanske spela inne i kiosken istället. Det har jag inget emot, men genast fick jag till svar på värsta blattesvenskan "Att jag spelar vad jag vill din svenne!" Jag frågade vänligt varför han var så otrevlig när jag var schysst mot han, men han sa att jag ska dra och att han typ spelar vad han vill. Men då kontrade jag med att då ringer jag polisen, och det hotet räckte tydligen, för då sänkte han genast volymen.
 
Jag kanske inte borde ha reagerat, men jag tänker inte tillåta bönemusik när jag går på stan. Det kan man spela hemma istället för för folk är. 

Åsiktskorridoren i Sverige...

Publicerad 2020-09-18 19:47:40 i

 
Vad är det som håller påatt hända i Sverige? Det går knappt att skämta om vad som helst längre utan att folk blir så ini helvete kränkta och ska genast ta på sig offerkoftan. Jag tycker det är sorgligt lite hur det har blivit.
Jah tar en vän som är journalist och jag ska inte säga på vilken tidning, men i förra veckan så toppade de löpet med en artikel om att Hemmakväll här i stan sålde energidryck till ungdomar under 15 år, och det är väl illa, men jag viftade bort detta med att jag tyckte det var enbart trams att skriva om, men tydligen så var det inte det. Utan det har både varit namninsamling och demonstration mot detta. Och hon kunde tydligen inte ta att jag tyckte detta vår något av det mest tramsiga jag hört, men jag stod på mig. Hon får väl tycka var hon vill. Men detta säger väl en hel del om föräldrarna av idag, för de måste ha jävligt lite att göra om de orkar bry sig om en sån här skitsak. 

Har inte så mycket att skriva om...

Publicerad 2020-09-15 20:46:57 i

 
Nej jag har inte så mycket att skriva om, men så mycket kan jag säga, och det är att inte fan mår jag bra, men jag är så TRÖTT på att skriva om mitt mående så jag återkommer när jag mår bättre. 
 

Det är nattsvart ikväll...

Publicerad 2020-09-06 01:43:28 i

Jag sa god natt till farsan, som jag brukar göra om kvällarna, och med detta menas att jag tittar på ett foto av min pappa som jag har här vid sidan av min säng, och det är skönt att göra denna lilla ceremoni innan jag sover, för det känns lite som att jag har kontakt med pappa lite genom detta. 
Jag sa till han ikväll, att det är fan tur att du inte längre lever och får vara med om den rätt sjuka värld som jag lever i idag. Och faktiskt så har jag ibland längtan efter att skjuta skallen av mig och avsluta detta liv, för det liv jag lever är fan inget liv som jag vill leva. Jag har sagt det förut, men jag har ibland känslan av att jag hade passat in och leva i en annan tidsepok. För idag så tror jag inte det finns plats för bohemer som jag. 

Jag skiter i folk...

Publicerad 2020-09-04 20:05:06 i

Jag känner bara att jag måste göra en sak klar och jag måste säga detta, jag kanske verkar jävligt deppig och sur på denna blogg, och det kanske verkar som att jag bara skriver deppigt här, men det är så här mitt liv är, det är fan ingen dans på rosor, och jag skriver inte i denna blogg för att få läsare, utan jag skriver enbart för min egna skull, och jag använder denna blogg som en slasktratt där jag skriver av mig om hur jag mår och hur dagarna har varit. Så om ni tycker att det jag skriver om är deppigt, då föreslår jag att ni vänder er åt ett annat håll. Och till sist, jag skiter i vad folk tycker och tänker om mig, jag är den jag är och jag kör mitt race. 

Jag börjar att känna hat...

Publicerad 2020-09-04 19:48:20 i

 
Vad är det för samhälle vi har, när det knappt längre räcker med att man gör rätt för sig, utan idag ska man vara oärlig, kliva över döda kroppar och skita i hur andra mår för att komma någonstans i detta jävla samhälle. 
Idag så ska man vara någon sorts robot och stänga av allt runt omkring för att orka med, man ska strunta i sin näste och man ska bara se till sig själv i första hand. Nu är det så, att jag inte är så här som person, utan jag är i grund och botten en medkännande person som bryr mig om andra, men det går inte att vars så idag tyvärr. Utan man ska vara självisk och oärlig och gärna lite småkriminell, då lyckas man i detta samhälle. 
Fy FAN säger jag.... 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela