klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

En söndag med VM-guld smak...

Publicerad 2021-02-28 21:36:27 i

 
Det är så kul att följa det svenska damlandslaget i längdskidor i detta VM i tyska Obertsdorf, för man kan ju lugnt säga att det har gått bra så här långt. Men jag tycker nog att dagens svenska VM guld i sprintstafett nog är det roligaste hitintills. Det var roligt och kul att Maja Dahlqvist fick sin revansch från sprinten idag. Och det var roligt att hon fick visa hur bra hon egentligen är, och för mig är hon en av de större talanger vi fått fram efter Charlotte Kalla.
 
Tänkte på en sak som jag såg när jag hade vägen förbi centrum här i Falun idag, och det gällde detta med att jag såg några poliser som körde några var i centrum idag och det såg ju ut som att de spanade efter något. Dock så måste jag bara nämna, att det är så dåligt ut att svenska poliser jämt åket bil om de ska ut och patrullera i samhället, jag tycker det vore bättre om de ställde bilen och gick och patrullerade istället. För det känns som att man som medborgare i Sverige idag jämt ser poliser i dina bilar och man får känslan av att det finns någon sorts distans mellan det svenska folket och polisen, och jag tycker lite att detta sänder fel signaler. Jag tycker och kommer alltid att tycka, att det skulle sända bättre signaler om svenska poliser kunde visa sig mer ute i samhället.än att man jämt får se de åka bil.

Sverige är ett dårskapens land....

Publicerad 2021-02-23 20:55:06 i

Det känns som att det inte kan bli värre än det är just nu i detta land, och det jag tänker på mest är ju hur sverige och våra politiker och experter har hanterat denna corona pandemi. Och det jag har kommit fram till, det är att vi är nog sämst i klassen när det kommer till att sköta denna kris. För när WHO tidigt förra året gick ut med att man skulle testa, smittspåra, och sätta folk i karantän, då gjorde vi tväremot och rekommenderad folk att sätta sig i frivillig karantän om det var så att man hade symtom. Men jag reagerade direkt på att detta är nog inte bra och rätt väg att gå, för jag tycker att är det risk för stor smitta, då SKA staten gå in och kräva att folk som är smittade ska sitta i strikt karantän tills dess de är friska. Och alla som reser in till sverige ska tvingas att sitta i karantän i minst två veckor eller liknande. För det är ju så det har gått till i andra länder, men i sverige så ska vi alltid göra tvärtemot hur andra länder har agerat. Jag ska ju nämna att många länder som har gjort så här, det har ju inte direkt minskat corona smittan, men jag ser det från två håll. Dels så kan det sända ut bilden av att staten går in hårt för att göra något rejält åt smittan, och jag tror att om staten går in och visar med högra handen att vi menar allvar, jag tror det har en lugnande effekt på folk, sen så tror jag att om man sätter folk i karantän, då tror jag att man minskar smittan. Men det är bara vad jag tror, men jag står för det.
 
Sen är det detta med att staten i sverige hela tiden går ut med rekommendationer, och det verkar ju som att det inte räcker, utan folk verkar tro att det inte är någon pandemi och de kan typ leva sina liv som att inget har hänt. Jag tror att det enda som biter på folk i sverige, det är att staten går in starkt och säger att nu gör vi så här, och ni SKA använda munskydd i kollektivtrafiken, och använder ni inte det, då blir det böter. För det känns som att detta är det enda som biter, på denna enormt dumma och fredsskadade befolkning. 

Mår egentligen inte dåligt..

Publicerad 2021-02-20 00:38:16 i

Det har ju blivit lite av en icke vald isolering den senaste tiden, och det beror väl dels på mitt dåliga psykiska mående och en del på grund av den rådande coronan. Och det är ju inte kul att vara inje, men samtidigt ska jag nämna att det inte direkt går någon nöd på mig, utan jag trivs rätt bra med att vara själv.

En bra fredag

Publicerad 2021-02-19 23:54:46 i

 
Idag har det faktiskt varit en bra dag. Jag kom ut på en kortare promenad men det gjorde inte så mycket att den blev kort, det viktigaste var att jag kom ut och fick frisk luft, det var en vinst för mig.
Har dock läst mestadels av dagen, och jag lagade till en rätt god middag med de få ingredienser jag hade hemma, men det blev ben god middag ändå.
Jag avslutar denna kväll med en kall öl och en skön DVD med Metallica.

Är glad för varje dag...

Publicerad 2021-02-19 08:17:41 i

 
Jag är glad varje gång jag vaknar upp och jag inser att jag faktiskt lever, för det känns som att mitt liv är så just nu. 
Men jag börjar att bli bra trött på att jämt leva med tankarna på att jag vill ta livet av mig, för dessa tankar finns i mitt huvud för jämna, och det är sjukt jobbigt att ha det så. 

Önskar jag kunde skriva roligare...

Publicerad 2021-02-16 23:41:45 i

 
Jag önskar att jag kunde skriva om roligare ämnen på denna blogg, men som mitt liv har sett ut de senaste åren så finns det tyvärr inte så mycket uppmuntrande ämnen att skriva om. För det är ju så att det mesta i mitt liv går ju åt helvete.
Hade ett möte med arbetsförmedlingen idag och Soc, och det var inte direkt ett roligt möte för mig. Det kändes som att jag bevittnade min egen avrättning när jag gick därifrån. 
 
Jag orkar inte med detta patetiska liv jag har...

Kommer vi kunna gå på konsert igen?

Publicerad 2021-02-13 00:13:58 i

Det känns bra konstigt i dessa pandemi tider, att kolla på gamla konserter där folk trängs i stora arenor, som kan gjorde förr. Idag känns det så främmande att kunna göra så. Och jag undrar ibland om konserter kommer att kunna bli desamma som de förr. Jag hoppas på det, för jag gillar att se band och artister live.

Bryan Adams live 1992..

Publicerad 2021-02-13 00:03:56 i

 
Jag tar en öl och avslutar denna fredagskväll med att kolla in en boot video från Bryan Adams turné från 1992, och detta var kring när han hade släppt skivan waking up the neighbours, och detta är nog min favorit bland hans skivor. Och jag är så ledsen att jag inte har fått ha sett han kring denna turné, fast jag var ju bara nio år få. Det skulle dröja tills 1997 och i Globen innan jag fick se Bryan live. Men det var värt väntan, för fan vad bra den konserten va.

Måste hitta nya krafter

Publicerad 2021-02-12 07:03:02 i

Jag fick höra att min mamma inte mår så bra häromdagen och det var ett jäkla bakslag för mig, och det fick mig att må jävligt illa psykiskt igår, och det är inte bra. Jag vet att min mamma inte kommer att leva för evigt och jag måste nog distansera mig lite från henne, för det är inte bra att jag är så beroende av henne. Men det är ju också så, att mamma har ju kommit att betyda oerhört mycket för mig och tack vare henne så har mitt liv varit någorlunda betydelse fullt. Hon är ju den enda familj jag har kvar, där jag har kunnat fira de flesta högtider och liknande. Hon är ju min "ryggrad" i livet och händer det henne något då mår jag inte bra, vilket jag insåg igår. 
Och behöver min mamma mig vid något tillfälle, då kommer jag finnas där för henne, för hon har betytt så mycket för mig.

Jobbiga tider...

Publicerad 2021-02-11 20:37:40 i

 
Det är verkligen inte roliga tider som vi lever i just nu, det måste jag säga. För det verkar som att denna pandemi kommer att hålla i en bra tag till. Och det känns ju rätt mycket som att det svenska samhället helt har tappat det moderna samhälle vi en gång hade, och ett samhälle som vi kunde vara stolta över att ha, men idag då är detta långt borta och det samhälle vi har idag är i rent förfall och man undrar ibland om det är något som egentligen fungerar som det ska.
Och jag har ju länge väntat på att en riktig kris ska komma och som ska testa hur vårt samhälle fungerar, och det visar ju sig att när allt kommer till kritan så är det nästan inget som fungerar tyvärr, och det var ju detta som jag hade lite på känn. Och det samhälle vi har idag, det är ett samhälle där vi inte kan lita på att det är någon som hjälper dig, utan du är utlämnad till dig själv och du får se till att klara dig bäst du själv kan.
Det som också är rätt sjukt, det är att vi är så känsliga när det kommer till vårt elnät, och det beror ju rätt mycket på att våra idioter till politiker har satsat mer på vindkraft istället för att utveckla våra kärnkraftverk, och resultatet av det ser vi ju nu när det är bra kallt ute och elnätet börjar att bli överbelastat, och nu blir vi tvingade att importera fulel från andra länder och på några ställen måste vi ta till användning oljekraftverk som inte direkt är miljövänliga, men det blir ju så här när vi har en samling politiker som för något som kallas för feministisk politik, vad fan nu det är. Men vad kan man vänta sig när det är idioter från miljöpartiet.med i regeringen. Jag tycker och kommer alltid att tycka att Miljöpartiet är en samling idioter som inte alls har någon kontakt med verkligheten.

Fan...

Publicerad 2021-02-05 22:17:02 i

 
Det kommer att gå åt helvete med mitt liv, det känns som att mitt liv är på väg åt ett enda håll, och det är rakt ner i helvetet....

Flyr omvärlden till tonerna av led Zeppelin...

Publicerad 2021-02-02 21:47:19 i

Det är skönt att dricka lite gott vin och bli lite salongsberusad och tillsammans med musiken med Led Zeppelin fly omvärlden ett tag. För jag tycker ibland att Sverige börjar bli ett lite väl sjukt land numera att bo i. Det skjuts och det sprängs, och ingen verkar bry sig om detta, men det har väl gått så lång nu att detta är en del av vardagen i vårt land. Kommer ihåg en tid, när en enda skjutning kunde framkalla massor av rubriker i media, men idag blir det högst en femspaltare i kvällstidningarna. Hur sjukt är inte det?

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela