klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Jäkla gnäll...

Publicerad 2021-01-29 22:33:56 i

 
En bra fredag har det varit som vanligt, det blev en längre promenad och det var bra skönt med det lite kallare vädret, det var minus tretton och jag gillar när det är så kallt, då trivs jag. Och det får gärna vara runt minus tjugo, då trivs jag ännu mer.
Jag läste en sån enormt dum insändare i lokaltidningen idag, och det handlade om att det var någon idiot med sin hund som tydligen inte kan leva med att militären här i Falun övar, och som det är så skjuter de väl skarpt, och då brukar det ju låta lite. Men skribenten av insändaren tycker att de typ borde skjuta mindre så att hens hund inte ska bli så rädd. Men nu är det ju så, att militären kan nog inte skjuta på sina övningar utifrån hur folk lever med dina jävla hundar. Och för det andra, så tycker jag att folk lever för mycket genom sina husdjur, och det känns som att de behandlar sina husdjur som barn, och det har jag bra svårt för.

En skön torsdag....

Publicerad 2021-01-28 21:10:11 i

 
Det har varit en rätt ok dag, denna torsdag den 28e januari 2021, och jag har fortfarande inte vant mig vid att skriva detta nya år, för det var mycket lättare att skriva 2020 av någon anledning. 
Har gjort en egengjord pyttipanna ikväll med stekt ägg till, dock är jag fortfarande inte bra på att steka ägg, jag måste bli bättre på det om jag ska kalla mig för en riktig kock.
Har tagit mig en whiskey ikväll, satt på skivan a storm in heaven med The Verve. Den skivan är nog deras bästa tycker jag. Läser om boken en varg söker sin flock av Ulf Lundell, och det är nog andra gången jag läser denna, och faktiskt så är denna bok bättre andra gången jag läser den av någon anledning.

Är så glad att jag är singel...

Publicerad 2021-01-27 18:05:53 i

 
Är det något jag är glad för, så är det detta med att jag är singel, och med det menar jag att jag är bra glad över att jag är själv och jag kan styra mitt liv själv. Vill jag sova länge en söndagsmorgon, då gör jag det utan att det är någon kvinna som tjatar på mig, vill jag se sport på TV då gör jag det. Men något som jag har kommit på, de senaste åren, det är att jag är glad att vara singel pga att många svenska kvinnor har blivit så outhärdligt jobbiga att vara med eller prata med, och det beror, tycker jag att kvinnans frigörelse och detta med att det ska vara så jävla jämställt, jag tycker ibland att det har gått lite för långt. Jag är självklart för jämställdhet och att det ska vara lika lön för bägge könen, men jämställdhet idag har gått lite för långt tycker jag. 
 
Nej just nu är jag ganska nöjd med att vara själv och att jag kan styra och bestämma själv över mitt liv.

Blir trött på folks slapphet...

Publicerad 2021-01-25 20:37:59 i

Ibland när jag talar med folk om hur det står till med Sverige idag, då kan jag bli lite trött av att det är så få som bryr sig. Det känns som att det har lagt sig en filt av slapphet och låt gå mentalitet över detta land. För nog fan finns det en hel del saker som inte är bra i dagens Sverige, ta bara detta med lärare vikarien som blev hotad med någon sorts vapen attrapp. Istället för att som i gamla tider, ha gett denna elev en rejäl utskällning, följt av samtal med elevens föräldrar och sen kanske ett utdömt bötes belopp, så händer det som vanligt ingenting. Och när jag tar upp detta med vänner, så är det typ ingen som bryr sig. Och detta stör jag mig på en hel del. 

Vår sårbarhet idag i samhället...

Publicerad 2021-01-25 17:38:44 i

Det är otroligt vad sårbart samhället har blivit idag när det kommer till olika viktiga samhällsfunktioner som kommunikationer, elektricitet, internet och liknande. För det behövs ju inte att det kommer mycket snö för att vårt samhälle ska totalt rasa ihop, och det beror ju mycket på att vår beredskap för kriser är så dålig idagocha mot hur den var förut. För förr i tiden när vi hade ett civilt försvar att tala om, då kunde vi ju hantera kriser på ett mycket bättre sätt. Fört kunde vi ju sätta in soldater när det kom mycket snö eller det skedde en översvämning eller något liknande. Idag finns ju knappt något försvar att tala om, och därför nlir vi mer drabbade när det blir skarpt läge i Sverige.
Något som jag också har märkt av, det är hur otroligt beroende vi är av internet idag, och då tänker jag främst på kontanthantering och andra bankärenden som man måste göra idag. Idag är vi ju nästan beroende av våra bankkort, men de blir ju rätt värdelösa om det inte finns något internet där man kan göra bankärenden. Och antalet uttagsautomater för kontanter blir ju bara färre och färre, så man är ju nästan tvingad att använda kort fast jag själv är emot kort. Jag skulle helst vilja använda kontanter, men tyvärr så är det ju färre och färre butiker som tar emot kontanter, och det är för mig helt obegripligt.
Och ska man tänka i större perspektiv, vad tror du händer om det sker ett anfall mot Sverige, vad tror du att fienden bosätter in de första attackerna, Jo det är ju att slå ut elektricitet i Sverige, för då kan vi ju inte ringa, vi kan inte använda internet och så vidare. Jag tycker att det är rätt skrämmande hur otroligt sårbara vi är i Sverige idag. 
Mem det finns ljus i mörkret, och det är att vi äntligen har fattat att satsa på vårt försvar igen. Det känns lite som en tröst i mörkret.

Har inte så mycket att skriva...

Publicerad 2021-01-21 18:48:19 i

Jag kände bara att jag måste skriva av mig lite, men jag har inte så mycket att skriva om. 
Det har varit en jobbig start för mig, på det nya året, har mått oerhört dåligt psykiskt, och jag har ingen aning om vad det beror på. Något som jag tänker mycket på, det är att jag är SÅ trött på min livssituation, och jag är så trött på att allt jag gör går åt helvete. Det känns verkligen rätt hopplöst för mig och jag har tänkt suicid tankar ofta dem senaste tiden. Och det känns sjukt jobbigt att behöva skriva så, men jag mår inte bra. Har tagit kontakt med psykiatrin och jag ska få hjälp och det känns skönt. För vissa dagar känns det som att jag ger upp snart. Så mörkt är mitt liv ibland.

Fy fan vad jag hatar dig...

Publicerad 2021-01-15 22:53:00 i

Jag gjorde en sak som jag inte brukar göra, och det är att googla gamla vänner. Dumt nog så gjorde jag det ikväll och helt plötsligt så dök en gammal vän upp i flödet som jag har försökt att glömma, men när jag såg hennes bild i flödet så dök genast gamla känslor upp som jag trodde att jag hade glömt, men tydligen så sitter de djupt fortfarande, min ilska över hennes svek mot mig då när hon beslöt för att helt plötsligt säga upp vår vänskap, och som jag trodde var för evigt. Jag tyckte mycket om hennes vänskap och den betydde mycket för mig, men tydligen så betydde inte min vänskap ett skit för henne, och hon svek mig i en tid i mitt liv då jag behövde vänskap mer än någonsin, och att hon svek mig just då i mitt liv, det har satt DJUPA spår i min själ. Jag hoppas verkligen att jag kan glömma henne, för jag vill radera henne ur mitt liv.

Detta nya år...

Publicerad 2021-01-08 23:52:17 i

 
Jag har en känsla av att detta år är då det händer, och jag orkar inte med ett helvetes år till. 

Ulf Lundell i Skandinavium 1993..

Publicerad 2021-01-08 23:35:11 i

 
Avslutar denna fredag med en konsert DVD med Ulf Lundell från år 1993 och från Skandinavium i Göteborg. Och jag måste säga att detta är så vackert att se, för detta är nog ett av de bättre åren i hans liv.

Vardag igen...

Publicerad 2021-01-08 18:27:35 i

 
Det är vardag igen efter helgerna och det är faktiskt bra skönt, för det har sannerligen inte varit något kul jul på och nyår för mig, och det var bra trist att inte kunna åka och besöka min mamma som jag brukar göra över jul. Men jag försöi att göra det bästa av situationen, och med facit på hand så har jag inte haft det så jobbigt. Jag är ju van att vara själv så det gick egentligen inte så värst stor nöd på mig.
 
Det har varit en bra orolig början på det nya året dock, och kulmen var väl när Trumps idioter till underhuggare stormade Capitolium i Washington och förstörde och härjade loss, och det trista är att denna stormning har nu krävt fem dödsoffer, så man undrar vad dessa idioter fick ut av detta. Och det som är mest sjukt det är ju att president Trump eldade på och nästan hyllade dessa idioter och vad de hade för sig. Mem det är väl bra att folk till sist fårvveta och de vilken idiot Trump är som människa och politiker. Jag hoppas verkligen att han ställs inför krigsrätt.
Det som är ännu mer konstigt, det är att den före detta golfaren Annika Sörenstam bara några dagar efter dessa oroligheter, har tagit emot en sorts medalj för gamla tiders meriter. Och det känns ju rätt osmakligt att hon i dessa dagar tar emot den medaljen. Själv hade jag nog avstått.

Bara i Sverige kan detta hända...

Publicerad 2021-01-06 20:38:05 i

Det finns tydligen en rappare som kallar sig eller heter Yasin, och han är tydligen väldigt populär i Sverige, men det många glömmer bort det är att just denna artist tydligen är grovt kriminell och är dömd sedan tidigare, och då är det väl rätt smaklöst att hans musik spelas i Sveriges radio, det tycker iallafall jag. Och lyssnar man på denna rappares texter så glorifierar han ju det kriminella livet och detta har jag bra svårt för. Och det är fan i mig bara i detta land som vi kan hylla kriminella, för i andra länder så skulle de dels sitta bakom lås och bom, eller om de var invandrare varit utvisade på en gång.

Läser Henning Mankell...

Publicerad 2021-01-04 16:48:00 i

Jag läser just nu om en bok med författaren Henning Mankell, och den bok jag läser om är den otroligt mannen. 
Och varför jag läser om den vet jag inte riktigt, men fick bara ett sånt sug efter att läsa en Wa

Eliasson har åkt utomlands...

Publicerad 2021-01-02 19:00:35 i

 
 
Jag vet inte riktigt vad det är som gör mig så sjukt förbannad bara jag hör namnet Dan Eliasson, men det känns som att denna man är en komplett idiot och som inte ska sitta och styra landet i ledande positioner, för det känns som att han är helt okunnig sina uppgifter. Och sen att han väljer att trots rådande situation i landet så bestämmer han sig ändå för att åka utomlands, trots alla riktlinjer som har kommit från Smittskyddsinstitutet. Detta tycker jag är ren jävla idioti, och det gör ju att man som vanlig svensk skiter i vad politiker säger och tycker. Jag kör mitt race och sen gör folk säga vad de vill.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela