klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Går inte att jobba i Sverige..

Publicerad 2021-03-27 00:02:07 i

Återigen har jag deltagit i en Ams åtgärd som jag nästan har blivit tvungen att delta i. Och denna gång så var det ett jobb som lagerarbetare på ett lager här i Falun. Och jag tänkte väl att detta är väl inte så svårt, jo tjenare vad fel jag fick. För att bara komma igång så var man tvungen att gå en fjorton veckors teori period med avslutande på prov för att ens komma på tanken till ett jobb på detta lager. Jag trodde i min enfald att det var väl bara att gå vid sidan om någon ordinarie och se och lära jobbet. Men nej då, det var universitet studier bara för att ens få chansen till ett jobb på detta lager. Och hur sjukt är inte detta, om det ska krävas så jävla mycket plugg bara för att kunna jobba på ett lager i Sverige. Detta med att det finns "enklare jobb" att få i Sverige, det är ju bara en stor lögn. Det finns inga såna jobb i Sverige. Du måste ha minst gymnasieutbildning och körkort och minst fem års erfarenhet från jobb, och har du inte det, då är du helt körd på den svenska arbetsmarknaden. 
Det är inte konstigt att jag funderar på att ta livet av mig, för det känns som att jag aldrig kommer att kunna få ett jobb i detta land.

Mitt liv tack vare Per Gessle..

Publicerad 2021-03-20 23:28:54 i

 
Kollar ikväll på en av de många Gessle DVD konserter jag har i min samling. Och denna som jag kollar på ikväll är från 2017 och hans En trevlig kväll turné. 
Och vet fan inte vad det är, och jag har skrivit om det så många gånger på denna blogg, men hans musik får mig att må så bra.  

Emma Wiken...

Publicerad 2021-03-20 20:31:35 i

 
Man måste bara berömma Emma Wiken för den fantastiska andra sträcka som hon gjorde. 

God mat med lite ingredienser...

Publicerad 2021-03-20 20:23:22 i

 
Det är lördag och jag ligger och kollar på en repris ifrån den fantastiska damskid stafetten från OS i Sochi år 2014. Och det var ju denna som slutade till svensk fördel med en fantastisk avslutning av Charlotte Kalla.
Det blev också en rätt god middag faktiskt på kokt ris, stekt falukorv som jag hackade i små bitar. Sen hade jag i en slurk att av den bea sås jag lagade till igår. Hade också i lite hackad vitlök, salt och peppar, och jag måste säga är detta blev faktiskt rätt gott.

De skyller på rasism...

Publicerad 2021-03-14 00:10:55 i

Jag tycker ibland att det är många svarta invandrare som skyller på rasism i Sverige, men va då för jävla rasism. Ni kommer hit och tar del av vår välfärd, ni kan få hur mycket bidrag som helst, gå före i bostadskön, få nästan gratis vård och få frisspår till jobb, och ändå gnälla. Är det några som ska gnälla över rasism så är det väl vi vanliga svenskar som faktiskt får ta emot omvänd rasism, men det talar kan jävligt tyst om.

En lustig liten konversation...

Publicerad 2021-03-14 00:06:58 i

Det blev ju Dalarnas lilla älskling Tusse som vann den svenska Melodifestivalen tydligen, och det är väl kul, inte för att jag direkt kollade. Utan jag hade mitt fokus på en NHL hockey match ikväll, den var väl egentligen ingen höjdare men det är alltid kul att se live hockey och det är bra roligare än att se mello. Men ska va ärlig med att Tusse hade en bra låt. 
 
Men det som kom att bli en riktig höjdare ikväll, det var den diskussion jag hade med en vän, om att jag tycker emellanåt att många unga artister är lite väl gnälliga och skyller på psykiatriska diagnoser och sjukdom när de typ inte har turnerat något eller knappt släppt några skivor. Fast artister idag släpper ju inte album längre, utan det är väl för jobbigt för dem att släppa en hel skiva, de har det ju SÅ jobbigt😂
Det var ju skillnad mot artister och grupper förr, de kunde ju turnera arslet av sig och släppa flera skivor om året, utan att de gnällde. De vände istället det jobbiga till en fördel istället. 

Detta land är helt fantastiskt sjukt ibland...

Publicerad 2021-03-12 20:15:39 i

Den här fredagen har väl inte direkt varit någon höjdare, för det började med att jag blev enormt jävla arg när jag läste en notis i morgontidningen denna morgon, och den handlade om att svenska arbetsgivare kommer att få mer betalt av staten om de anställer en nyanländ framför en svensk arbetstagare. Och detta tycker jag är helt sjukt, för vi är väl det enda land snart som sätter invandrare framför sin egna befolkning. Det verkar inte räcka med att dessa invandrare kommer hit och kan ta del av vår välfärd och våra bidrag, nu ska de ha någon sorts genväg till jobb också, och är det konstigt då att man som svensk reagerar och blir arg, nej jag skulle inte tro det. Och detta gjorde ju inte direkt underverk för mitt dåliga psykiska mående, för det känns som att man just nu är så långt ner på stegen som det bara går att komma. Och jag tycker inte alls att det är konstigt att svenska medborgare mår dåligt i detta samhälle, och det blir ju inte bättre av att få läsa artiklar bsol dessa.
 
Fast nu tar jag nya tag, ska laga till en riktigt god middag och njuta av lite gott vin till. Jag kommer igen, lita på det!!!!!!!!!!!!!

Dagens rätt kassa musiklimat...

Publicerad 2021-03-11 23:31:03 i

 
Jag hade en diskussion med en vän tidigare ikväll om det rådande musikklimatet just nu i Sverige, och jag måste säga att det är sällan som jag har funnit en tid med en mer osmakligare tid för musik, iallafall när det kommer till vad som är populärt och vad som ligger på topplistorna. För det är ju bara en osmaklig sörja med autotunade skitröster och en massa pk artister som jämt ska vika ut sig i fyrans morgonsoffa om hur dåligt de mår. Och jag har lite svårt att ta in detta, för fan dagens artister har ju knappt levt något och jobbat för det. De har ju mer levt för att vika ut sig i sociala medier och gnälla där över hur jobbigt livet är. Jag har aldrig hört tidigare svenska artister som har varit tvungna att turnera arslet av sig både vår och höst för att kunna klara sig ekonomiskt. De har inte klagat något, men det som är kul och intressant, det är att det är dessa artister som har klarat sig längst. Jag skulle vilja se artister som denna Tusse (och vad fan är det för ett namn på en artist) turnera lika mycket som Tomas Ledin gjorde när han slog igenom. Skulle Tusse ta sig an detta schema av higs, då blir han väl den första att sjukskriva sig och sen gråta ut i fyrans morgonsoffa....nej det var annan kaliber i artister förr.

Klart man vill bort

Publicerad 2021-03-10 00:00:11 i

Det är inte konstigt att kan vill bort från detta jävla land, som har blivit dårskapens högborg.

Det är ju alltid så synd om dem..

Publicerad 2021-03-09 23:59:13 i

Men det är självklart att vi ska ta emot alla sorters kriminella och terrorister. För våra gränser är ju vidöppna och alla idioterr välkomna hit. Och snart är väl Sverige en muslimsk delstat där böneutropen hörs från alla moskéer som byggts 

Ut med packet...

Publicerad 2021-03-09 23:55:26 i

Varför ska vi ta hit is terrorister som redan har utvandrat? Jag har så svårt att förstå det. Jag tycker att de borde få sitta i något jävla fängelse där borta och ruttna.

Känner mer och mer att jag vill utvandra...

Publicerad 2021-03-09 23:52:53 i

 
Jag vet inte riktigt vad det är, men jag känner mer och mer att jag vill utvandra från denna idioti till land. For jag känner sån ilska ibland över hur det är just nu i Sverige. Vi tar in en massa invandrare trots att vi har sjukt hög arbetslöshet just nu, och det blir väl inte bättre att ta in fler då. 
Och sen tar vi hit idioter som först har utvandrat till något jävla muslimskt land för att gå med i IS kriget, orkar inte ta reda på vilket muslimskt land det är, för jag tycker att alla muslimska länder är samma skit rakt av. Och jag har svårt att förstå varför det är så synd om dem, för har de en gång utvandrat för att joina vdeb skiten, då ska se inte kunna komma tillbaka till Sverige.
 

Terrorattack i Vetlanda...

Publicerad 2021-03-03 20:47:16 i

 
Hemskt att läsa om det hemska som har skett i Vetlanda idag, och det som är skönt det är att det är tack och lov ingen som har omkommit, iallafall vad jag vet så här långt.
Dock har jag haft på känn att "något" ska komma att hända, och det är jobbigt när jag får rätt. Ännu så länge så vet vi ju inte identitet på gärningspersonen, men jag är rädd för att det är en invandrare som kanske har fått avslag på sin asylsökan. Det har skett ett tidigare fall, det var det där hemsk attentatet på Ikea. Och tack vare svetsaren och hans idioter i vår riksdag så tar vi ju hornen massa folk från utlandet som vi inte har någon som helst koll på vad de har för dig. Hade det varit vilket annat land som helst, så hade de blivit utvisade direkt, men inte i snälla Sverige, här är alla välkomna.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela