klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Vill inte vara deppig...

Publicerad 2021-05-23 20:13:02 i

 
Jag vill inte vara deppig, men det känns som att mycket i samhället går bakåt just nu, det är bara en känsla jag har. För det känns ju inte direkt som att det går framåt för vårt land.
Ta bara detta med hur vårt telenät fungerar idag. För det är ju rätt sjukt att man ens ska behöva tänka på om min mammas mobil fungerar eller ej. Och det var ju rätt sjukt när min mamma för en tid sen var tvungen att byta från ett gammalt till ett nytt abonnemang, och genast märkte jag av en tydlig försämring, och var enormt jobbigt att inte kunna ringa henne som brukligt. Men då satte jag ner foten och tvingade mig själv till att fixa ett nytt abonnemang till mamma. Och till slut blev det bättre. Men det borde inte vara så här. För jag tycker att vart man än bor i Sverige, så SKA det finnas mobiltäckning så att man kan nå varann. Och det som många inte tänker på, det är ju att äldres trygghetslarm är kopplade till mobilnätet, och de fungerar ju inte om inte mobilen fungerar. Detta är något som det pratas på tok för litet om.

Hatar när de ringer på fredag eftermiddag...

Publicerad 2021-05-21 18:03:55 i

 
Är det något som jag ogillar, så är det när myndighets personer ringer mig på fredag eftermiddag. Och oftast är det dåliga besked de har att komma med, och så kommer jag att behöva dras med detta hela helgen. Och detta hände nu i eftermiddag, men det var ganska lugnt, men jag mådde ändå lite illa efter samtalet. För det handla om att jag varit hemma pga psykiskt dåligt mående i veckan, och jag har ringt till min praktikplats och sagt att jag är hemma varje dag, så det kan de inte klaga på. Men ändå så känns det som att man varje gång min AMS handläggare ringer så hade man gjort något fel, de har också en jävla negativt lagt ton i rösten alla som jobbar med arbetslösa. Det är verkligen något som jag har lagt märke till, och det tycker jag faktiskt att de borde tänka på.
 
Men jag tänker inte nedslås av detta utan jag tänker ha en så bra helg som det bara går. Ska fixa till ikväll fredag, lite grillad fläskytterfilé med potatissallad och lite sallad till det. Tror jag fixar till någon sorts sås till. Ska njuta av ett glas rött också till detta. 
Jag TÄNKER FAN INTE MÅ DÅLIGT IKVÄLL.  Jag vill leva och ha det bra.
 
Skål för fan...

Lever dag för dag..

Publicerad 2021-05-15 00:34:22 i

 
Jag har lärt mig dyrt, att ta dag för dag och vara glad för att jag överhuvudtaget lever. För det finns dagar i mitt sjukt patetiska liv, där min enda tanke är att avsluta mitt liv. Så om jag lever imorgon när jag vaknar, det är en vinst i sig för mig.

Det är upp till dig själv...

Publicerad 2021-05-15 00:26:17 i

Som samhället ser ut idag så känns det som att det är bara dig själv som kan fixa ditt eget liv, det finns ingen hjälp att få från samhället idag. Det är de signaler jag får hela tiden som

Du måste klara dig själv idag..

Publicerad 2021-05-15 00:01:00 i

Det är de signaler jag får av samhället idag, för det känns ju som att om man behöver hjälp då får man ingen hjälp som det var förr i tiden. Utan om man ska få hjälp idag , då ska man heta Muhammed och vara invandrare, då för man hjälp. 
Nej inte fan känns det som att man som infödd svensk känner sig som svensk, sbarai tvärtom,  jag känner mig som utläo i mitt eget land.

Sjukt möte med psykiatrin..

Publicerad 2021-05-14 23:53:22 i

Jag hade ett bra sjukt möte med psykiatrin här i Falun för någon vecka sen, och resultat av det blev att jag inte får någon fortsättning av hjälp, trots att jag nog behöver det. 
Och vad ska krävas för att få hjälp, tydligen så måste man vara halvdöd och sjukt beroende av stkoformaka för att få hjälp.

Längtar tillbaka..

Publicerad 2021-05-14 23:30:05 i

När jag ser denna konsert med Bryan Adams från är 1997, så är det inte konstigt att man längtar tillbaka lite till en tid då det var bra i mitt liv. För inte fan är det bra just nu hur mitt liv har blivit. Och det är väl inte normalt att man som 41 åring går och tänker på att man nästan vill bli förtidspensionerad än att hellre skaffa sig ett jobb. Men som våra enormt sjuka arbetsmarknad ser ut idag så är det inte konstigt konstigt att man tänker så.

En kväll i Bryan Adams tecken...

Publicerad 2021-05-14 23:15:05 i

 
Det har faktisk varit en bra fredag i mitt liv idag, och det är jag fan i l mig inte bortskämd med 
Det började med en god middag som vanligt, och som apetitif tig jag ett bra skönt bad som vanligt.
Nu ikväll njuter jag av Bryan Adams fantastiskt fina konsert från Wembley Stadium år 1996. Och det är sjukt vad bra detta är. Jag hade faktiskt den äran att se konserten med han i Globen året efter 1997 och det var enormt bra.
 
Behöver jag säga att jag mår bra ikväll:)

Jag är så trött hela tiden..

Publicerad 2021-05-13 23:21:48 i

 
Jag är så trött hela tiden och det börjar att ta på krafterna mer och mer. Och det känns som att jag är totalt utbränd och är på gränsen till att kollapsa helt snart. Och det som gör mig bra rädd, det är att jag inte ser någon ljusning framöver, vare sig det gäller jobb eller mitt liv. 

Lördag....

Publicerad 2021-05-08 18:54:48 i

 
Vad skön denna lördag har varit so far. Tog en lång promenad idag, och den blev lite längre för jag ville ta igen lite för jag har inte gått så mycket under veckan, men en skön runda blev det.
Ska fixa till lite ugnsbakad lax i kväll och till det tror jag att det blir kok potatis till och ehh gott vitt vin till. Det tror jag blir mumma.
Medans jag sitter i badet just nu så lyssnar jag på Beatles och deras fantastiska sergeant Pepper platta, och jag vet inte hur många gånger jag lyssnat på denna, men jag får liksom inte nog av den. Och det är väl inte så konstigt om detta är en av världens bästa plattor genom alla tider. Och ju mer jag lyssnar på musik från just sextiotalet och sjuttiotalet, så slås jag av hur bra inspelad denna musik är. Och man ska ju tänka.på att de hade rätt miserabel inspelningsteknik på dem tiden jämfört med idag. För det är sällan som jag hör musik som släpps idag som är något att ha. Det som stör mig, det är att mycket av dagens musik använder så mycket autotunad på sina röster, och det är ju bra fynd, för det känns som att dagens artister inte litar på sina röster. Och detta gör att man tröttnar fort på musik som släpps idag. 

Lite mer tankar ikväll...

Publicerad 2021-05-07 19:29:07 i

 
Jag var bara tvungen att skriva lite om vad som har hänt i mitt liv den senaste tiden. Och jag är fortfarande sjukskriven och jag vet faktiskt ärligt inte om jag någonsin vill tillbaka om på den svenska arbetsmarknaden. För jag tycker mer och mer att den bara blir sjukare och sjukare och det ska ju krävas någon sorts övermänniska för att kunna få jobb i Sverige. För de som får jobb är antingen unga, de har minst tjugo års erfarenhet från jobb och sen har de typ en masters examen från högskolan, eller så går jobben till underbetalda invandrare. Det är detta som är min bild av hur man får jobb idag. Om man är som jag bättre på att sakta men säkert lära sig ett jobb genom att gå vid sidan om, som man gjorde förr, då är man tydligen helt körd. Det är inte så konstigt att man börjar att tröttna, och jag märker mer och mer ute i samhället att folk börjar att tröttna. 
Sen är jag bra orolig för kommande generationer och hur de ska få jobb. För den svenska arbetsmarknaden blir ju mer och mer automatiserad och ai kommer att ta över mer och mer. Så hur ungdomar i framtiden ska kunna få ett jobb, det är för mig något jag är bra orolig för. Jag tror faktiskt att vi kommer att bli tvungen att ha någon sorts medborgare lön till folk så att de klarar sig. För många i framtiden kommer inte att kunna få jobb. De enklaste jobb som fanns förut, de finns inte längre. Och finns de, så går de till invandrare som jobbar på slavkontrakt.

Ett nytt inlägg den sjunde maj 2021..

Publicerad 2021-05-07 19:12:32 i

 
Jag visar inte flaggan för att jag är stolt över att vara svensk, utan det skulle vara en text över flaggan där jag skrev hur mycket jag börjar att ogilla och ibland lite hata detta land. För det känns mer och mer som att jag som inhemsk och född svensk, ska behöva känna sig som främling här, och jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle behöva känna så.
Men det känns som att det är invandrare som betyder mer i Sverige nu, för jag ser mer och mer hur de får fördelar mot oss inhemska svenskar. Ta bara detta med alla blattar som begår brott här och kommer undan med de mest patetiska straff och detta är något som jag har bra svårt för. Och jag förstår inte varför inte dessa blattar blir utvisade på en gång, utan de ska dömas till ex antal år i svenska fängelser för att sen bli utvisad. Jag får känslan lite av att dessa blattar vill sitta i svenska fängelser, för man får ju känslan av att det är lite som att vara på hotell när man sitter på våra fängelser. Jag tror väl att det är bra annorlunda att sitta typ fängslad i Ryssland eller i Afghanistan. Men det ska vara hårda tag och jobbigt att sitta i fängelse. Jag som har jobbat i vår äldreomsorg, får ju känslan av att våra äldre har det sämre än våra fångar 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela